Invalidi

Vljudno prosimo, da pridete v gledališče najmanj petnajst minut pred predstavo.

Spremljevalce vljudno prosimo, da se ob prihodu obrnejo na hostesno službo, da lahko čim prej usposobimo dvižno ploščad in omogočimo čim hitrejši vstop z invalidskim vozičkom v dvorano.

Kako do brezplačne vstopnice

Brezplačno vstopnico za posameznika ali posameznico na invalidskem vozičku dobite pri blagajni, kadar dvorana ni razprodana in kadar niso predvideni igralski prehodi skozi dvorano. Najpozneje 21. v mesecu na spletni strani objavimo program za naslednji mesec in odtlej se je mogoče vsak delavnik med 11. in 20. uro dogovoriti za brezplačen ogled predstave: po telefonu 01 252 15 11 ali osebno pri blagajni. Če je v dvorani še prostor, se je za ogled mogoče dogovoriti tudi na dan predstave. Skupine (2–6) se morate najaviti pri blagajni in se dogovoriti o možnostih in poteku skupinskega ogleda predstave z več posamezniki ali posameznicami na invalidskem vozičku.

Kje sta dvižni ploščadi

Veliki oder: dvižna ploščad je pri desnem stranskem vhodu – dostop po klančini z Igriške ulice; invalidom na vozičku je namenjen prostor na obeh straneh parterja od 10. do 12. vrste.

Mala drama: dvižna ploščad je za stopnicami v Malo dramo – dostop z Igriške ulice; invalidom na vozičku je namenjen prostor na desni strani druge in tretje vrste (največ eden) oziroma v prvih dveh vrstah (največ pet, z rezervacijo).

2014 © Slovensko narodno gledališče Drama Ljubljana Pravila in pogoji uporabe spletnega mesta   Politika varovanja osebnih podatkov