Pobuda Odstiramo nove svetove

Dobrodelno vabilo

V Slovenskem narodnem gledališču Drama Ljubljana vas v sodelovanju s Skladom 05 – ustanovo za družbene naložbe vljudno vabimo, da namenite 0,5 % svoje dohodnine za podporo dobrodelnega projekta Odstiramo nove svetove.
 
 

 

 

Kako lahko pomagam

Dohodnino namenite tako, da natisnete in izpolnite obrazec, do katerega pridete s povezavo, in ga pošljete na naslov Slovensko narodno gledališče Drama Ljubljana, Erjavčeva 1, 1000 Ljubljana ali vržete v enega od dobrodelnih nabiralnikov, ki so pri vhodih v dvorano velikega odra in Malo dramo ter pri blagajni, Drama Kavarni in službenem vhodu SNG Drama Ljubljana.
 
 

Cilji dobrodelnega projekta Odstiramo nove svetove

Z zbranimi donatorskimi sredstvi bi radi 250 otrokom in mladostnikom iz socialno ogroženih družin, ki si ne morejo privoščiti rednega abonmaja, omogočili obiskovanje gledališča vso sezono 2019/20. S to akcijo jim želimo v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine tudi prihraniti občutek stigmatiziranosti in družbene izključenosti ter jim omogočiti, da lahko redno obiskujejo gledališče s sošolci in vrstniki.

V sezoni 2019/20 razpisujemo abonmaje za različna starostna obdobja otrok in mladostnikov – za najmlajše (abonmaja Ciciban in Ciciban Matineja), za najstnike (Abonma Najst) in za dijake (dijaški abonmaji). V povprečju si bosta vsak upravičenec in vsaka upravičenka ogledala pet kakovostnih gledaliških predstav. Strokovne podlage (merila) za izbor upravičencev bo oblikovala Zveza prijateljev mladine Slovenije.

S to pobudo in vašo pomočjo si prizadevamo zbrati 13.800 evrov namenskih sredstev.

Več informacij

Za dodatne informacije lahko kontaktirate gospo Emo Peruš (01 426 43 05 in ema.perus@drama.si) oziroma pišete na info@drama.si ali info@sklad05.si.

2014 © Slovensko narodno gledališče Drama Ljubljana Pravila in pogoji uporabe spletnega mesta   Politika varovanja osebnih podatkov