Drama bere za ranljive skupine

V okviru programske platforme »Drama od doma« smo v sodelovanju s člani igralskega ansambla Drame ustvarili zbirko literarnih branj. V prvi vrsti jo posvečamo vsem starejšim članom naše skupnosti in tudi vsem drugim ranljivim skupinam, ki jim je pandemija virusa Covid-19 vzela nenadomestljive možnosti za obiske svojcev in prijateljev doma ali v domovih, in s tem prekinila njihovo družabno preživljanje časa in aktivno udejstvovanje v vsakodnevnem življenju.

Srčno radi bi jih obiskali v živo, jih zares objeli, se pogovarjali in za njih brali v živo. Ker na žalost to trenutno ni dovoljeno in mogoče, upamo da jim bomo lahko z igralsko doživetimi interpretacijami poezije, proze, dramatike in drugih besedil vsaj malo polepšali dneve. Upamo, da jih bodo lahko prek »internetnih valov« objeli in ogreli naši glasovi in pomagali odvrnili pozornost od skrbi.

"Dragi in cenjeni prijatelji, želeli bi vas vsaj za nekaj trenutkov popeljali v svet, kjer skrb vedno premaga veselje do lepote umetnosti. Z mislijo na vas pripravljamo posebna branja, ki jih bomo redno objavljali na tem mestu. K temu se zavezujemo vse dokler ne bo ponovno mogoče, da se srečamo v živo, si z nasmehom pogledamo v oči in nadaljujemo z deljenjem zgodb, ki jih pišeta gledališče in življenje. Dobrodošli in lepo pozdravljeni!"

Kolektiv SNG Drama Ljubljana 

Dostop do seznama predvajanja vseh posnetkov je možen s klikom na to povezavo.

Silva Čušin

Petra Govc

 

Nataša Barbara Gračner

Zvone Hribar

Sabina Kogovšek

Maja Končar

Gorazd Logar

Saša Mihelčič

Zvezdana Mlakar

Saša Pavček

Maja Sever

Timon Šturbej

Polona Vetrih

2014 © Slovensko narodno gledališče Drama Ljubljana Pravila in pogoji uporabe spletnega mesta   Politika varovanja osebnih podatkov