Drama bere za ranljive skupine

V okviru programske platforme »Drama od doma« 2019/20 smo v sodelovanju s člani igralskega ansambla Drame od marca do junija 2020 ustvarili zbirko literarnih branj. V prvi vrsti posvečeno vsem starejšim članom naše skupnosti in tudi vsem drugim ranljivim skupinam, ki jim je pandemija kovida 19 vzela nenadomestljive možnosti za obiske svojcev in prijateljev doma ali v domovih ter s tem prekinila njihovo družabno preživljanje časa in aktivno udejstvovanje v vsakodnevnem življenju.

Tako smo jim želeli z igralsko doživetimi interpretacijami poezije, proze in dramatike vsaj malo polepšati dneve, ki jih je neprijazno zaznamovala epidemija. Nastala je bogata zbirka posnetkov, ki ostajajo dostopni na »internetnih valovih«. Oviti v žametne glasove igralk in igralcev ljubljanske Drame brezčasno in brezplačno nudijo umetniško uteho in oporo ter si želijo virtualno objeti poslušalca in poslušalko na drugi strani internetnega signala in jima pomagati, da pozabita na vsakdanje skrbi.

Prisluhnite nam!

Dostop do seznama predvajanja vseh posnetkov je možen s klikom na to povezavo.

Silva Čušin

Petra Govc

 

Nataša Barbara Gračner

Zvone Hribar

Sabina Kogovšek

Maja Končar

Gorazd Logar

Saša Mihelčič

Zvezdana Mlakar

Saša Pavček

Maja Sever

Timon Šturbej

Polona Vetrih

2014 © Slovensko narodno gledališče Drama Ljubljana Pravila in pogoji uporabe spletnega mesta   Politika varovanja osebnih podatkov