Nova branja 2019/20

Poziv mladim dramatičarkam in dramatikom

Dramatičarke in dramatiki, stari do 30 let, vabljeni k sodelovanju pri 6-mesečnem dramskem laboratoriju!

Procesno zastavljeno razvijanje kratkih dramskih besedil bo izhajalo iz skupne izhodiščne teme, gledališki omnibus novonastalih besedil pa bo na koncu tudi bralno uprizorjen in objavljen.

Skupina piscev se bo na tedenskih srečanjih med oktobrom in aprilom najprej ogrela z različnimi (odrskimi in pisnimi) improvizacijami, nato razmišljala o dani temi skozi filozofsko-sociološki in teatrološki pogled, pisala, pisala, pisala, konstruktivno debatirala o nastajajočih dramah, pisala, pisala, pisala in bo pri tem deležna gostujočih dramaturških, jezikovnih, režijskih in igralskih komentarjev.

Mentorica: Simona Hamer

Prijavo s kratkim življenjepisom in dramsko besedilo (ali daljši reprezentativni prizor) pošljite do 30. septembra 2019 na elektronski naslov simona.hamer@gmail.com. Tudi vse odgovore na vprašanja boste dobili na tem elektronskem naslovu.
Komisija bo izmed prispelih prijav izbrala pet udeležencev.

Nova branja so platforma za razvijanje in predstavljanje sodobnih (slovenskih) dramskih besedil v formatu bralnih uprizoritev. Osredotočajo se na najmlajšo generacijo profesionalnih dramatičark in dramatikov, izbranih preko javnega poziva.

Simona Hamer je dramaturginja in dramatičarka, dolgoletna članica Pregleja, ki je napisala več deset dramskih besedil, priredb in dramatizacij in sodelovala pri številnih avtorskih projektih. Za Razglednice ali Strah je od znotraj votel, od zunaj pa ga nič ni je leta 2017 prejela nagrado Slavka Gruma za najboljše dramsko besedilo, za libreto Cimra pa letos nagrado Gašperja Tiča.

 

2014 © Slovensko narodno gledališče Drama Ljubljana Pravila in pogoji uporabe spletnega mesta   Politika varovanja osebnih podatkov