Nova branja

Dramatičarke in dramatike, stare do 30 let, vabimo k sodelovanju pri 6-mesečnem dramskem laboratoriju

Razvijali bomo kratka dramska besedila iz skupne izhodiščne teme in na koncu uprizorili gledališki omnibus novonastalih besedil. Skupina pisk piscev se bo na tedenskih srečanjih od oktobra do aprila najprej ogrela z odrskimi in pisnimi improvizacijami, nato filozofsko-sociološko in teatrološko razmišljala o dani temi, pisala, pisala, pisala, konstruktivno debatirala o nastajajočih dramah in ob dramaturških, lektorskih, režijskih in igralskih komentarjih pisala, pisala, pisala … Mentorica: Simona Hamer

Prijavo, kratek življenjepis in dramsko besedilo ali daljši reprezentativni prizor pošljite do 15. septembra 2018 na simona.hamer@gmail.com. Na tem naslovu dobite tudi odgovore na morebitna vprašanja. Izmed prispelih prijav bodo izbrale pet sodelujočih dramaturginja v SNG Drama Ljubljana Eva Kraševec, gledališka lektorica v SNG Drama Ljubljana Tatjana Stanič in Simona Hamer.

Nova branja so platforma za razvijanje in predstavljanje sodobnih (slovenskih) dramskih besedil v formatu bralnih uprizoritev. Osredotočajo se na najmlajšo generacijo profesionalnih dramatičark in dramatikov, izbranih z javnim pozivom.

Simona Hamer je dramaturginja in dramatičarka, dolgoletna članica Pregleja, avtorica več deset dramskih besedil, priredb in dramatizacij in sodelavka pri številnih avtorskih projektih. Za Razglednice ali Strah je od znotraj votel, od zunaj pa ga nič ni je leta 2017 prejela nagrado Slavka Gruma za najboljše dramsko besedilo.

2014 © Slovensko narodno gledališče Drama Ljubljana Pravila in pogoji uporabe spletnega mesta   Politika varovanja osebnih podatkov