Novice

Irwin na Praškem kvadrienalu scenskega oblikovanja in prostora

Irwin, avtor razstave Kapital 2018 v uprizoritvi Ivo Svetina, V imenu matere (režiser Ivica Buljan, premiera krstne uprizoritve 8. decembra 2018, SNG Drama Ljubljana), bo v sklopu instalacije Warped Space / Ukrivljen prostor od 6. do 16. junija 2019 zastopal Slovenijo na 14. Praškem kvadrienalu scenskega oblikovanja in prostora (Prague Quadrennial of Performance Design and Space).

Sezono Intima nadaljujemo s krstno uprizoritvijo Ali: Strah ti pojé dušo na novem prizorišču Fassbinderplac

Krstna uprizoritev Ali: Strah ti pojé dušo v režiji Sebastijana Horvata je odrska priredba filma Vsi drugi se imenujejo Ali (1974) znamenitega nemškega filmskega scenarista in režiserja Rainerja Wernerja Fassbinderja. Po enomesečnem zamiku v februarju napovedanih terminov, bo predstava na Fassbinderplacu premierno uprizorjena v petek, 15., in v soboto, 16. marca, ob 20.00. Zgodba, umeščena v sedemdeseta leta prejšnjega stoletja v Nemčiji, razkriva večplastnost in pretresljivost ljubezni na družbenem robu. Avtor priredbe in dramaturg je Milan Marković Matthis, scenograf Igor Vasiljev, kostumografka Belinda Radulović, skladatelj Drago Ivanuša, oblikovalec svetlobe Aleksandar Čavlek in lektor Arko. Vlogi glavnih protagonistov Emmi in Salema/Alija igrata Nataša Barbara Gračner in Iztok Drabik Jug, v drugih vlogah pa igrajo Barbara Žefran, Eva Jesenovec, Borut Doljšak, Damjana Černe, Tamara Avguštin, Saša Mihelčič, Vojko Zidar in v alternaciji Nik Škrlec in Gregor Podričnik. Predpremiera bo 14. marca ob 20.30, prve ponovitve pa od 18. do 22. ter 27. in 29. marca ob 19.30.

Pri uprizoritvi so sodelovali tudi asistent režiserja Mitja Lovše, prevajalka iz nemščine Urška Brodar, prevajalec iz srbščine in asistent dramaturga Jernej Potočan, asistentka scenografa Maruša Mali, asistentka kostumografke Bernarda Popelar Lesjak in asistentka režiserja (študijsko) Maša Pelko. 

Odpoved predstav Antigona (1. 3.)

Predstavi Antigona, predvideni za petek, 1. marca, ob 11.00 in 19.30, odpadeta zaradi bolezni v ansamblu. Za več informacij pokličite blagajno 01 252 15 11. Hvala za razumevanje.

Odpoved predstav Ljudje (6., 14. in 22. 3.)

Predstave Ljudje, predvidene za sredo, 6. marca, četrtek, 14. marca, in petek, 22. marca, odpadejo zaradi bolezni v ansamblu. Na te termine bodo uprizorjene druge abonentske predstave. Za več informacij pokličite blagajno 01 252 15 11. Hvala za razumevanje.

Na oder Male drame prihaja Bedenje

»Ni nujno, da človek živi v družini, ampak družina nujno živi v človeku,« zapiše priznani dramatik in mnogostranski gledališki in filmski ustvarjalec Nebojša Pop-Tasić v svoji najnovejši igri Bedenje, napisani za SNG Drama Ljubljana. V krstni uprizoritvi drame, ki se osredotoča na paradigmatski trenutek rojstva, igrajo Saša Tabaković, Sabina Kogovšek, Gorazd Logar, Pia Zemljič, Ivo Ban in Urban Kuntarič. Režiser predstave je Mare Bulc, dramaturg Nebojša Pop-Tasić, scenograf Damir Leventić, kostumografinja Sanja Grcić, lektorica Barbara Rogelj, avtor glasbe Damir Avdić, oblikovalec giba Sebastjan Starič in oblikovalec luči Andrej Hajdinjak. Premiera uprizoritve bo v petek, 22. februarja, ob 20.00. Prve ponovitve bodo na sporedu 23. februarja in 1., 7. in 18. marca ob 20.00. Sobotni ponovitvi 23. februarja bo sledil pogovor z ustvarjalci na odru Male drame.

2014 © Slovensko narodno gledališče Drama Ljubljana Pravila in pogoji uporabe spletnega mesta   Politika varovanja osebnih podatkov