Novice

Pogodba o projektiranju celovite prenove Drame je podpisana

Na novinarski konferenci, na kateri so sodelovali državna sekretarka na ministrstvu za kulturo mag. Petra Culleto, ravnatelj Drame Igor Samobor in arhitekt Tine Tribušon iz biroja Bevk Perovič arhitekti, je bil predstavljen projekt izvedbe projektiranja in vodenja aktivnosti za celovito prenovo SNG Drama Ljubljana.
 
V veljavni Načrt razvojnih programov 2019-2022 je Vlada Republike Slovenije 18. junija 2019 uvrstila projekt Izvedba projektiranja in vodenje aktivnosti za pripravo projekta Celovita prenova SNG Drama Ljubljana. V torek, 2. julija 2019, je SNG Drama Ljubljana z birojem Bevk Perović arhitekti, ki so na javnem, anonimnem, odprtem, dvostopenjskem, projektnem, arhitekturnem natečaju predstavili zmagovito rešitev, podpisala pogodbo o pripravi projektne dokumentacije. Ministrstvo za kulturo je tako v tem mandatu zagotovilo 3 milijone evrov sredstev za pripravo celotne projektne dokumentacije do stopnje projekta za izvedbo – PZI –, vključno s pripravo ustrezne investicijske dokumentacije, projektne dokumentacije za odrsko tehniko, meritvami obstoječega objekta in konstrukcijsko analizo objekta. Fazi projektiranja, ki naj bi se zaključilo do leta 2021, bo sledila pridobitev gradbenega dovoljena in predvidoma leta 2022 prva gradbeno-obrtniška prenovitvena dela. Zmagovalna arhitekturna rešitev zagotavlja sodobno, funkcionalno in vsestransko prijazno zasnovane historične in nove prostore SNG Drama Ljubljana, ki v isti zgradbi ustvarja že več kot stoletje.  

Novinarska konferenca ob začetku projektiranja celostne prenove Drame (4. 7. ob 12.00 v Drama Kavarni)

Prijazno vas vabimo na novinarsko konferenco ob začetku projektiranja celostne prenove SNG Drama Ljubljana, ki bo v četrtek, 4. julija, ob 12.00 v Drama Kavarni. Načrt poteka projekta celostne prenove SNG Drama Ljubljana bodo predstavili minister za kulturo mag. Zoran Poznič, ravnatelj SNG Drama Ljubljana Igor Samobor in biro Bevk Perović arhitekti, avtorji zmagovalne arhitekturne rešitve, izbrane na mednarodnem javnem in anonimnem natečaju.

Deklica s strunami prejela nagrado za najboljšo predstavo na festivalu Viminacium fest

Veseli in ponosni sporočamo, da je uprizoritev Deklica s strunami Marjana Nečaka in Maje Hrgović v režiji Marjana Nečaka, koprodukcija SNG Drama Ljubljana in Moving Music Theatra, Bitola, Makedonija, prejela nagrado viminacium maximus za najboljšo predstavo na 2. Viminacium festu v Požarevcu v Srbiji. Podeljuje jo strokovna žirija, ki so jo na letošnjem festivalu sestavljali gledališki režiser Dejan Mijač, scenograf in profesor na Fakulteti za dramske umetnosti v Beogradu Miodrag Tabački in režiserka Snežana Trišić.

Vpis abonmaja možen še vse do 13. 6.

Dragi prijatelji gledališča, obveščamo vas, da je vpis abonmaja za sezono Ljubezen 2019/20 podaljšan. Abonma lahko vpišete do vključno četrtka, 13. junija, od 14.00 do 18.00 pri blagajni Drame. Vpis abonmaja prinaša številne ugodnosti: cenejši ogled predstav, stalni sedež in izbrani dan v tednu za obiskovanje gledališča, poleg tega pa tudi 20-odstotni popust za izvenabonmajske predstave. Za vprašanja v zvezi z abonmaji in novo sezono smo vam na voljo na telefonski številki 01 426 43 05, na naslovu elektronske pošte abonma@drama.si in osebno pri blagajni Drame. Vabljeni, da z nami doživite gledališko zbirko z naslovom Ljubezen.

Tri naše uprizoritve na 54. Festivalu Borštnikovo srečanje

Na letošnjem 54. Festivalu Borštnikovo srečanje, ki bo potekal od 14. do 27. oktobra na festivalskih prizoriščih v Mariboru, bo s tremi uprizoritvami iz sezone 2018/19 nastopilo tudi naše gledališče. V tekmovalni program sta bili izbrani uprizoritvi V imenu matere v režiji Ivice Buljana in Ali: Strah ti pojé dušo v režiji Sebastijana Horvata. Uprizoritev Pljuča v režiji Žige Divjaka pa se je uvrstila v spremljevalni program festivala. Tekmovalni program bo letos ponudil dvanajst predstav, obsežen izbor predstav slovenskih in tujih producentov pa bo prikazan v spremljevalnem programu. Skladno s svojim poslanstvom festival v letošnji izvedbi poudarja kompleksnost in širino gledališke ustvarjalnosti, ponuja širok razpon estetik in različnih pristopov, s tem pa želi spodbujati raznolikost in povezanost našega gledališkega prostora in izraza. Selektor 54. Festivala Boršnikovo srečanje je bil Matjaž Zupančič.

2014 © Slovensko narodno gledališče Drama Ljubljana Pravila in pogoji uporabe spletnega mesta   Politika varovanja osebnih podatkov