Novice

Rdeča nit sezone 2019/20 v SNG Drama Ljubljana bo ljubezen

Nova sezona Ljubezen 2019/20 prinaša šest uprizoritev velikega odra, med njimi veliko mednarodno koprodukcijo z igralci iz Slovenije, Črne gore, Italije in Albanije, in koprodukcijo, uprizorjeno na odru Gallusove dvorane Cankarjevega doma. Na odru Male drame bo v prihajajoči sezoni doživelo premiero šest uprizoritev. Vpis abonmaja SNG Drama Ljubljana za sezono 2019/20 se pri blagajni gledališča začne za dosedanje abonente v ponedeljek, 27. maja, in za nove abonente v ponedeljek, 3. junija. Osrednji repertoar bodo dopolnjevali programski sklopi Družabno Družbeno, Mlada Drama z natečajem za krajše dramsko besedilo na temo ljubezni, Drama Laboratorij, nedeljski koncerti Drama Akustika, Poezija v Kavarni, Literarna potovanja z Beletrino, dobrodelni projekt Prižgimo lučke sreče in ob koncu sezone že 7. Drama Festival 2020, ki bo pripeljal v Ljubljano številne ugledne goste iz tujine.

Ravnatelj SNG Drama Ljubljana Igor Samobor ob razgrnitvi repertoarja: »Zakaj Ljubezen? Ugotovitev, da je primarno človeško čustvo strah, ni nič novega. Strah je glavni motor za preživetje vrste. Hkrati pa je tudi najbolj plodno okolje za vsakršno manipulacijo. Tako je in je bilo od nekdaj. V času, ko globalizacija, predvsem tista finančna, dosega in presega vse napovedi, ko se začenja novo obdobje preseljevanj, ko se zaradi tehnološkega napredka in robotizacije pridružuje komaj rojenemu družbenemu razredu ,prekariatʻ družbeni razred ,odvečniʻ oziroma ,nepotrebniʻ, se strah spreminja v sovraštvo, v odpor, v ksenofobijo, v rasizem in kar je še podobnih negativnih čustev. Zidamo zidove, postavljamo žice in občutek je, da svet ni bil še nikoli tako razkosan. Ljubezen, ki bi se na tehtnici edina lahko pomerila s sovraštvom, v današnjih časih očitno izgublja bitko. […] Naša želja ni, da bi moralizirali, še manj da bi si domišljali, da lahko popravljamo svet, ki potuje v neustavljivem globalizacijskem tempu. Za tako velike stvari nimamo nobenih možnosti, lahko pa poskusimo za trenutek, ki traja, dokler traja predstava, dodati kamenček v mozaik nekega drugačnega, mogoče utopičnega sveta. Z besedili, ki smo jih izbrali, lahko usmerimo pozornost na praesenco našega bivanja. Na empatijo in ljubezen, ki ju občutimo kot največji manko.«

Povabilo k vpisu abonmaja za gledališko sezono 2019/20

Abonma bomo vpisovali pri blagajni od ponedeljka do petka od 14.00 do 18.00.

Dosedanji abonenti (vključno z abonmaji Ciciban)
od 27. do 31. maja
Vabimo vas, da obnovite lanski abonma. Dosedanje sedeže lahko obdržite le v tem vpisnem terminu, pozneje to ne bo več mogoče.

Novi abonenti
od 3. do 7. junija
od 2. do 13. septembra

Abonma Najst in dijaški abonmaji
od 2. do 13. septembra
skupinsko s pomočjo mentorjev na šolah ali posamično pri blagajni

Študenti
od 1. do 4. oktobra za dosedanje abonente
od 7. do 16. oktobra za nove abonente

Informacije:
Ema Peruš, Gabriela Lozančič
Vodji vpisa abonmaja
01 426 43 05
abonma@drama.si

Odpoved predstave Ivanov (16. 5.)

Predstava Ivanov, predvidena za danes, 16. maja, ob 19.30, odpade zaradi bolezni v ansamblu. Nadomestni termin za abonma četrtek in izven bo v četrtek, 20. junija, ob 19.30. Za več informacij pokličite blagajno 01 252 15 11. Hvala za razumevanje.

Poklon vélikemu umetniku Juriju Součku (10. 5.)

V petek, 10. maja, ob 20.00 pripravljamo v dvorani Male drame pogovor z velikim gledališkim igralcem, dolgoletnim članom igralskega ansambla Drame in našim dragim prijateljem Jurijem Součkom, ki je 5. aprila praznoval 90. rojstni dan. S priznanim slovenskim gledališkim umetnikom se bo pogovarjala pesnica in esejistka Meta Kušar. Brezplačne vstopnice za prireditev so na voljo pri blagajni Drame. V počastitev izjemnega opusa vlog Jurija Součka v SNG Drama Ljubljana bomo ta večer v foyeru Male drame odprli tudi razstavo fotografij iz njegovih uprizoritev, ki bo na ogled do konca sezone 2018/19, pol ure pred vsako predstavo v Mali drami.

2014 © Slovensko narodno gledališče Drama Ljubljana Pravila in pogoji uporabe spletnega mesta   Politika varovanja osebnih podatkov