Novice

V skladu s spremembo Odredbe ministra za zdravje med 10. in 21. 3. odpovedujemo predstave na velikem odru in ohranjamo predstave in druge dogodke v Mali drami, Drama Kavarni in na levem odru

V skladu s spremembo Odredbe o prepovedi zbiranja na javnih prostorih zaprtega tipa, ki mejo s 500 oseb znižuje na 100 oseb, med 10. in 21. marcem odpovedujemo vse predstave na velikem odru. Predstave in drugi dogodki v Mali drami, Drama Kavarni in na levem odru pa ostajajo na sporedu. Pri blagajni Drame boste lahko kupljene vstopnice za predstave na velikem odru zamenjali za predstave v Mali drami, Drama Kavarni ali na levem odru ali pa dobili vrnjen denar.

Za obiskovalce zagotavljamo ustrezne higienske razmere ter redno spremljamo informacije, nasvete in priporočila uradnih institucij.

V skladu z aktualnimi razmerami vas bomo o vseh drugih spremembah v marcu obvestili naknadno. Spored za april pa bomo objavili takoj, ko bo mogoče. Hvala za razumevanje!

V skladu z Odredbo ministra za zdravje naše gledališke predstave niso odpovedane

V skladu z Odredbo o prepovedi zbiranja na prireditvah v javnih prostorih ministra za zdravje, ki prepoveduje prireditve v javnih prostorih zaprtega tipa, kjer se zbira več kot 500 ljudi (7. 3.), v SNG Drama Ljubljana ne odpovedujemo marčevskih gledaliških predstav in drugih dogodkov (Družabno Družbeno, Ogledi zaodrja, …) in za obiskovalce še naprej zagotavljamo ustrezne higienske razmere. Redno spremljamo informacije, nasvete in priporočila za ukrepe, ki jih v povezavi s koronavirusom sporočajo uradne institucije.

Odpoved koncerta Manouche (8. 3.)

Koncert Manouche, predviden za nocoj, 8. marca, odpade. Pri blagajni Drame boste lahko kupljene vstopnice zamenjali za kateri drugi koncert Drama Akustike v sezoni 2019/20 ali pa dobili vrnjen denar. Hvala za razumevanje!

Odpovedovanje gledaliških predstav v trenutni epidemiološki situaciji ni potrebno

V SNG Drama Ljubljana redno spremljamo informacije, nasvete in priporočila za ukrepe, v povezavi s koronavirusom, ki jih dnevno javnosti sporočajo uradne institucije. Za obiskovalce zagotavljamo ustrezne higienske razmere (zagotovljena oskrba s pitno vodo, sanitarije, opremljene z mili in razkužili, prezračevanje zaprtih prostorov, odstranjevanje odpadkov).

Čeprav v Sloveniji trenutno nimamo potrjene okužbe s koronavirusom, se pojavljajo številna vprašanja glede odpovedi gledaliških predstav. Ministri EU za zdravje so v Rimu podali priporočila glede izvedbe množičnih javnih prireditev. Odpovedovanje gledaliških predstav v trenutni epidemiološki situaciji tako po navodlih pristojnih služb ni potrebno.

Življenje drugih – premiera krstne uprizoritve drame Jana Krmelja (31. 1.)

V petek, 31. januarja, ob 20.00 bo v Mali drami premiera krstne uprizoritve drame Življenje drugih Jana Krmelja po motivih znamenitega filma nemškega režiserja in scenarista Floriana Henckla von Donnersmarcka. Film Življenje drugih (Das Leben der Anderen) je bil med drugim nagrajen z oskarjem za najboljši tujejezični film (2007). Avtor odrske priredbe in režiser Jan Krmelj je tudi scenograf uprizoritve Življenje drugih, v kateri igrajo Janez Škof, Uroš Fürst in Saša Mihelčič. Dramaturginja je Diana Koloini, skladatelja sta Silence (Primož Hladnik in Boris Benko), kostumografinja Špela Ema Veble, oblikovalca luči Jan Krmelj in Vlado Glavan, lektorica Kristina Anželj, asistentka režiserja Nika Prusnik Kardum in asistentka scenografa Mila Peršin. Prve ponovitve bodo na sporedu 1., 3., 4., 5., 27., 28. in 29. februarja ob 20.00 v Mali drami.

V filmu in v uprizoritvi spremljamo zgodbo Gerda H. Wieslerja (Janez Škof), agenta zloglasne tajne službe Stasi, ki je v Nemški demokratični republiki represivno delovala vse do padca Berlinskega zidu. Wiesler neprestano nadzoruje dva umetnika – dramatika Georga Dreymana (Uroš Fürst) in igralko in gledališko zvezdo Christo-Mario Sieland (Saša Mihelčič). Skozi nenehno in natančno tajno spremljanje vseh njunih življenjskih korakov in potez se agentov pogled na svet spremeni, začuti tudi negotovost o svoji lastni vlogi v svetu in represivnem državnem sistemu, v katerem živi in deluje.

Pogovor z režiserjem Ivico Buljanom o uprizoritvi 2020 (1. 2.)

Pred sobotno predstavo velike koprodukcije z naslovom 2020, ki bo ob 19.30 v Gallusovi dvorani, vas lepo vabimo na pogovor z režiserjem. Pogovor novinarke Patricije Maličev z režiserjem Ivico Buljanom bo v soboto, 1. februarja, ob 18.30 v Prvem preddverju Cankarjevega doma. Vstop je prost. Vljudno vabljeni!

2014 © Slovensko narodno gledališče Drama Ljubljana Pravila in pogoji uporabe spletnega mesta   Politika varovanja osebnih podatkov