Novice

Vabilo na predstavitev pred premierama krstnih uprizoritev Krasni novi svet in Sveti mož (30. 11. ob 9.30)

Pred premierama krstnih uprizoritev, Krasni novi svet po motivih Aldousa Huxleyja v odrski priredbi in režiji Barbare Pie Jenič in nove igre Mileta Koruna Sveti mož v režiji Matjaža Zupančiča, vas vljudno vabimo na pogovor z ustvarjalci, ki bo v četrtek, 30. novembra, ob 9.30 v Drama Kavarni.

Premiera krstne uprizoritve Krasni novi svet, v kateri igrata Petra Govc in Nik Škrlec, v videoposnetkih in hologramu pa nastopajo Aljaž Jovanović, Boris Mihalj, Uroš Fürst, Rok Vihar in Tadej Toš, bo v petek, 1. decembra, ob 20.00 v Mali drami. Koproducent uprizoritve je Senzorium, v sodelovanju z Umetniškim društvom Osum in Akademijo umetnosti Univerze v Novi Gorici, s finančno podporo Oddelka za kulturo Mestne občine Ljubljana. Prva ponovitev bo že v soboto, 2. decembra, ob 20.00.

V krstni uprizoritvi nove igre znamenitega režiserja Mileta Koruna Sveti mož igrajo Silva Čušin, Vanja Plut, Saša Pavček, Barbara Cerar, Pia Zemljič, Jurij Zrnec, Gregor Baković, Gorazd Logar, Aleš Valič, Primož Vrhovec in Rok Vihar. Predpremiera bo v petek, 1. decembra, ob 19.30 na velikem odru, premiera v soboto, 2. decembra, ob 20.00.

Ta veseli dan kulture v Drami – brezplačni ogled zaodrja Drame

Vabimo vas, da se 3. decembra, na ta veseli dan kulture, z nami podate na sprehod za gledališko zaveso, da spoznate, kako nastaja gledališka predstava, in raziščete kolesje gledališkega aparata. Ogled zaodrja traja 60 minut. Prvi se začne ob 11.00, drugi ob 15.00.

Prijave sprejemamo na elektronskem naslovu spela.sinigoj@drama.si do zapolnitve prostih mest. 

Odpoved predstave Ko sem bil mrtev (23. 11.)

Predstava Ko sem bil mrtev, predvidena za danes, 23. novembra, odpade zaradi bolezni v ansamblu. Nadomestni termin bomo kmalu objavili na spletni strani.

Za menjavo kupljenih vstopnic ali povračilo denarja pokličite blagajno 01 252 15 11. Hvala za razumevanje.

Krstna uprizoritev prve dramatizacije slovenske legende o Petru Klepcu premierno v soboto, 18. 11.

Na velikem odru Drame bo v soboto, 18. novembra, ob 17.00 premiera uprizoritve za otroke Peter Klepec ali Kako postaneš pravi junak. Maja Sever in Eva Kraševec sta dramatizacijo napisali po motivih legende o Petru Klepcu. Vsem dobro poznana pravljica o pastirčku, ki pridobi čudežno moč, kot tudi pripovedka Franceta Bevka sta aktualni uprizoritvi služili kot izhodiščni navdih. Dramatizacija in krstna uprizoritev pa izhajata predvsem iz sodobnega doživljanja otroške igre in s poudarjanjem motivov, kot sta uresničitev iskrene želje ter etična uporaba moči, ponujata odgovor na vprašanje, kaj pomeni biti pravi junak. V prvem režijskem projektu Maje Sever igrajo Nik Škrlec, Eva Jesenovec, Maja Končar, Zvone Hribar, Mia Skrbinac, Gašper Jarni in Gašper Kunšek. Dramaturginja je Eva Kraševec, scenografinja, kostumografinja in oblikovalka lutk je Barbara Stupica, skladatelj Milko Lazar in lektorica Tatjana Stanič. Oblikovalca giba sta Žigan Kranjčan in Gašper Kunšek, oblikovalca luči Mojca Sarjaš in Metod Novak, asistent režiserke pa je Luka Marcen. Skupaj so ustvarili vizualno in zvočno bogato uprizoritev, ki želi (mladim) gledalcem približati tudi čarobnost gledališča.

Vabilo na predstavitev otroške uprizoritve Peter Klepec ali Kako postaneš pravi junak (15. 11. ob 9.30)

Pred premiero krstne uprizoritve igre Eve Kraševec in Maje Sever Peter Klepec ali Kako postaneš pravi junak v režiji Maje Sever vas vljudno vas vabimo na pogovor o uprizoritvi, ki bo v sredo, 15. novembra, ob 9.30 v Drama Kavarni. Abonmajski predpremieri uprizoritve za otroke po motivih legende o Petru Klepcu bosta v petek, 17. novembra, ob 17.00 in v soboto, 18. novembra, ob 11.00, premiera pa v soboto, 18. novembra, ob 17.00 na velikem odru SNG Drama Ljubljana.

Odpoved predstave Hlapci (6. 11.)

Predstava Hlapci, predvideni za danes, 6. novembra, odpade zaradi bolezni v ansamblu. Za menjavo kupljenih vstopnic ali povračilo denarja pokličite blagajno 01 252 15 11. Hvala za razumevanje.

2014 © Slovensko narodno gledališče Drama Ljubljana Pravila in pogoji uporabe spletnega mesta   Politika varovanja osebnih podatkov