Novice

Podaljšan vpis abonmaja za vse gledališke navdušence (do 26. 10.)

Ema Peruš, vodja vpisa abonmaja, vas pričakuje pri blagajni Drame še do četrtka, 26. oktobra, od 11.00 do 17.00. Še je čas, da vpišete abonma ter tako pridete do cenejših predstav in stalnega sedeža ter izbranega dneva v tednu zanje, poleg tega pa tudi do 20-odstotnega popusta za izvenabonmajske predstave na velikem odru in v Mali drami. Dodatne informacije o vrstah abonmaja lahko dobite na telefonski številki 01 426 43 05 ali preko elektronske pošte abonma@drama.si. Veselimo se druženja z vami v praznični sezoni 2017/18.

Komedija »Art« nocoj praznuje 250. ponovitev

V Mali drami bo danes, 9. oktobra, ob 20.00 jubilejna 250. ponovitev komedije »Art« svetovno znane francoske dramatičarke Yasmine Reze v režiji Žarka Petana, ki je premiero doživela marca 1998. Predstava o prijateljstvu in umetnosti, ki jo odlikuje bravurozna igra Bojana Emeršiča, Jerneja Šugmana in Aleša Valiča, je po skoraj dvajsetih letih uprizarjanja najstarejša predstava na repertoarju SNG Drama Ljubljana. 251. ponovitev bo že 26. oktobra.

Iliada bo eden od vrhuncev letošnjega osrednjega beloruskega gledališkega festivala

V petek, 6. oktobra, ob 19.00 bo odmevna koprodukcija Iliada v režiji Jerneja Lorencija zaživela pred občinstvom Mednarodnega gledališkega foruma Teart v Minsku, na katerem se že sedmo leto zapovrstjo predstavljajo najboljše beloruske in tudi nekatere tuje gledališke uprizoritve. Gostovanje slovenskih koproducentov s predstavo Iliade na uglednem prizorišču beloruske prestolnice, v Osrednji oficirski palači na ulici Čyrvonaarmiejskaja 3, je velikodušno omogočilo mednarodno uspešno slovensko podjetje Riko, ki si že desetletja prizadeva za poslovno in kulturno povezovanje Slovenije in Belorusije. Družba Riko je v najžlahtnejšem pomenu besede sponzorsko podprlo tudi gostovanji ljubljanske Drame na festivalu Teart z Lorencijevo Ponorelo lokomotivo leta 2014 in z Macbethom v režiji Igorja Pisona oktobra 2016.

Premiera Jovanovićeve ljubezenske drame Zid, jezero v režiji Miloša Lolića na velikem odru Drame (7. 10. ob 20.00)

Program slavnostne sezone ob 150. obletnici ustanovitve ljubljanskega Dramatičnega društva nadaljujemo z uprizoritvijo »celovečerne enodejanke« Dušana Jovanovića Zid, jezero v režiji enega najzanimivejših srbskih režiserjev mlajše generacije Miloša Lolića, ki prvič ustvarja v ljubljanski Drami. V uprizoritvi igrajo Polona Juh, Saša Mihelčič, Branko Šturbej in Saša Tabaković. Dramaturginja in urednica gledališkega lista je Darja Dominkuš, scenografinja Jasmina Holbus, kostumografinja Sara Smrajc Žnidarčič, lektorica Tatjana Stanič in oblikovalec svetlobe Aleš Vrhovec. Premiera bo v soboto, 7. oktobra, ob 20.00 na velikem odru Drame.

2014 © Slovensko narodno gledališče Drama Ljubljana Pravila in pogoji uporabe spletnega mesta   Politika varovanja osebnih podatkov