Novice

Vabilo na predstavitev otroške uprizoritve Peter Klepec ali Kako postaneš pravi junak (15. 11. ob 9.30)

Pred premiero krstne uprizoritve igre Eve Kraševec in Maje Sever Peter Klepec ali Kako postaneš pravi junak v režiji Maje Sever vas vljudno vas vabimo na pogovor o uprizoritvi, ki bo v sredo, 15. novembra, ob 9.30 v Drama Kavarni. Abonmajski predpremieri uprizoritve za otroke po motivih legende o Petru Klepcu bosta v petek, 17. novembra, ob 17.00 in v soboto, 18. novembra, ob 11.00, premiera pa v soboto, 18. novembra, ob 17.00 na velikem odru SNG Drama Ljubljana.

Odpoved predstave Hlapci (6. 11.)

Predstava Hlapci, predvideni za danes, 6. novembra, odpade zaradi bolezni v ansamblu. Za menjavo kupljenih vstopnic ali povračilo denarja pokličite blagajno 01 252 15 11. Hvala za razumevanje.

Otvoritev Centra uprizoritvenih umetnosti Univerze v Guadalajari: Z ljubljanskim Faustom se začenja poklon Tomažu Pandurju v Mehiki

Uprizoritev Faust v režiji Tomaža Pandurja, veliko koprodukcijo SNG  Drama Ljubljana in Festivala Ljubljana, ki je v dveh letih od premierne uprizoritve nanizala številna gostovanja v Evropi, Aziji in Južni Ameriki s skupno že več kot 30.000 gledalci doma in po svetu, bo na že drugem gostovanju v Mehiki praznovala svojo 60. ponovitev.

Odpoved predstave Hlapci (2. 11.)

Predstava Hlapci, predvidena za danes, 2. novembra, odpade zaradi bolezni v ansamblu. Za menjavo kupljenih vstopnic ali povračilo denarja pokličite blagajno 01 252 15 11. Hvala za razumevanje.

Damirju Avdiću Borštnikova nagrada za avtorske pesmi v uprizoritvi Antigona

Damir Avdić je na 52. Festivalu Borštnikovo srečanje prejel Borštnikovo nagrado za avtorske pesmi v uprizoritvi Antigona režiserja Eduarda Milerja.  

Čestitamu tudi Niku Škrlecu, članu našega igralskega ansambla, za prejetje Borštnikove nagrade za mladega igralca za vlogo Hansa Schnierja v uprizoritvi Nemoč režiserja Primoža Ekarta in v produkciji Imaginarnega in Mini teatra.

Saša Pavček je letošnja dobitnica Borštnikovega prstana

Letošnja dobitnica Borštnikovega prstana je igralka Saša Pavček, prvakinja SNG Drama Ljubljana. Diplomirana dramska in filmska igralka, pesnica, esejistka in dramatičarka, redna profesorica na AGRFT, kjer je leta 1983 diplomirala, se je izpopolnjevala tudi v Parizu in igrala v Théâtre Arcane. Od leta 1985 je članica ljubljanske Drame. Odigrala je več kot 120 vlog v gledališču, filmih in na televiziji, je nosilka klasičnega in modernega repertoarja in prejemnica številnih nagrad (med drugim Borštnikove, Prešernovega sklada, Sklada Staneta Severja, dvakrat je postala žlahtna komedijantka). Najuglednejšo slovensko nagrado za igralske dosežke si bo nadela ob sklepu 52. Festivala Borštnikovo srečanje v nedeljo, 29. oktobra, v Mariboru.

Borisu Cavazzi nagrada bert za življenjsko delo na področju filmske igre 2017

Člani Društva slovenskih režiserjev bodo v četrtek, 23. novembra, v Slovenski kinoteki slovenskemu gledališkemu in filmskemu igralcu in upokojenemu članu ansambla SNG Drama Ljubljana Borisu Cavazzi podelili nagrado bert, poimenovano po legendarnem igralcu Bertu Sotlarju (1921−1992). V utemeljitvi nagrade so zapisali: »In če sploh kdo, je lahko prav Boris Cavazza brez skrbi, da ga čaka še ogromno filmskih izzivov, in to po petdesetletni karieri na filmu (in seveda v gledališču, na radiu in na televiziji), ker še vedno deluje povsem brezčasen, skoraj samoumevno vitalen, kot da je v njegovem pogledu nešteto ključev za vse duše, v katere vstopa, ko ga gledajo. In gledali smo ga z veseljem in s strastjo in s ponosom, od začetkov v filmih Muke po Mati, Vdovstvo Karoline Žašler in To so gadi, do novejših vlog v filmih Primer Feliks Langus, Kratki stiki, Piran, Osebna prtljaga in v mnogih bravurah v kratkih filmih. Borisu Cavazzi maske veličine ni bilo nikoli treba nadevati ali odlagati, ker je nikoli ni potreboval − največji vedo, da zadošča, če si samo človek s človeškim obrazom..«

2014 © Slovensko narodno gledališče Drama Ljubljana Pravila in pogoji uporabe spletnega mesta   Politika varovanja osebnih podatkov