Novice

Krstna uprizoritev nove igre Mileta Koruna Sveti mož (2. 12.)

Slavnostno sezono, posvečeno 150. obletnici ustanovitve ljubljanskega Dramatičnega društva, nadaljujemo s krstno uprizoritvijo nove igre znamenitega režiserja Mileta Koruna Sveti mož v režiji Matjaža Zupančiča. Premiera bo v soboto, 2. decembra, ob 20.00 na velikem odru. V praizvedbi Korunove igre s podnaslovom Postmeščanski igrokaz, ki jo avtor s svojim značilnim ironičnim pogledom na svet postmodernistično tke iz absurdističnih, ludističnih in satiričnih dialogov, spremljamo zgodbo razpadajoče meščanske družine. Člane popolnoma dezorientirane in smisla izpraznjene družine, tako imenovane »post« meščane, igrajo Silva Čušin, Vanja Plut, Saša Pavček, Barbara Cerar, Pia Zemljič, Jurij Zrnec, Gregor Baković, Gorazd Logar, Aleš Valič, Primož Vrhovec in Rok Vihar. 

V Mali drami premiera krstne uprizoritve Krasni novi svet (1. 12.)

Na odru Male drame bo v petek, 1. decembra, ob 20.00 premiera krstne uprizoritve besedila Krasni novi svet po motivih romana Aldousa Huxleyja v odrski priredbi in režiji Barbare Pie Jenič. V futuristični koprodukciji Drame in Senzoriuma, v sodelovanju z Umetniškim društvom Osum in Akademijo umetnosti Univerze v Novi Gorici ter s finančno podporo Oddelka za kulturo Mestne občine Ljubljana, igrata člana igralskega ansambla Nik Škrlec (kot Divjak John in Divjak John klon) in Petra Govc (kot Lenina Crowne in Linda Disney). V videoposnetkih nastopajo Aljaž Jovanović (kot Bernie Watson), Boris Mihalj (kot Dr. Shaw), Uroš Fürst (kot Thomas), Rok Vihar (kot Bernard Marx) in v hologramu Tadej Toš (kot Mustafa Mond). 

Krstna uprizoritev odrske priredbe znamenitega Huxleyjevega romana Krasni novi svet združuje dramsko in senzorialno gledališče, ki namesto uprizarjanja zgodbe postavlja v ospredje dogajanje v notranjosti obiskovalca, njegovo doživljanje. Ustvarjalna sila senzorialnega gledališča pri nas je prav režiserka Barbara Pia Jenič, ki je tudi direktorica in umetniška vodja Senzoriuma. Krasni novi svet je tako prva tudi senzorialna uprizoritev na odrih ljubljanske Drame ter prva pri nas in ena redkih v svetovnem merilu, ki na odru  uporabi hologram.

Vabilo na predstavitev pred premierama krstnih uprizoritev Krasni novi svet in Sveti mož (30. 11. ob 9.30)

Pred premierama krstnih uprizoritev, Krasni novi svet po motivih Aldousa Huxleyja v odrski priredbi in režiji Barbare Pie Jenič in nove igre Mileta Koruna Sveti mož v režiji Matjaža Zupančiča, vas vljudno vabimo na pogovor z ustvarjalci, ki bo v četrtek, 30. novembra, ob 9.30 v Drama Kavarni.

Premiera krstne uprizoritve Krasni novi svet, v kateri igrata Petra Govc in Nik Škrlec, v videoposnetkih in hologramu pa nastopajo Aljaž Jovanović, Boris Mihalj, Uroš Fürst, Rok Vihar in Tadej Toš, bo v petek, 1. decembra, ob 20.00 v Mali drami. Koproducent uprizoritve je Senzorium, v sodelovanju z Umetniškim društvom Osum in Akademijo umetnosti Univerze v Novi Gorici, s finančno podporo Oddelka za kulturo Mestne občine Ljubljana. Prva ponovitev bo že v soboto, 2. decembra, ob 20.00.

V krstni uprizoritvi nove igre znamenitega režiserja Mileta Koruna Sveti mož igrajo Silva Čušin, Vanja Plut, Saša Pavček, Barbara Cerar, Pia Zemljič, Jurij Zrnec, Gregor Baković, Gorazd Logar, Aleš Valič, Primož Vrhovec in Rok Vihar. Predpremiera bo v petek, 1. decembra, ob 19.30 na velikem odru, premiera v soboto, 2. decembra, ob 20.00.

Ta veseli dan kulture v Drami – brezplačni ogled zaodrja Drame

Vabimo vas, da se 3. decembra, na ta veseli dan kulture, z nami podate na sprehod za gledališko zaveso, da spoznate, kako nastaja gledališka predstava, in raziščete kolesje gledališkega aparata. Ogled zaodrja traja 60 minut. Prvi se začne ob 11.00, drugi ob 15.00.

Prijave sprejemamo na elektronskem naslovu spela.sinigoj@drama.si do zapolnitve prostih mest. 

Odpoved predstave Ko sem bil mrtev (23. 11.)

Predstava Ko sem bil mrtev, predvidena za danes, 23. novembra, odpade zaradi bolezni v ansamblu. Nadomestni termin bomo kmalu objavili na spletni strani.

Za menjavo kupljenih vstopnic ali povračilo denarja pokličite blagajno 01 252 15 11. Hvala za razumevanje.

2014 © Slovensko narodno gledališče Drama Ljubljana Pravila in pogoji uporabe spletnega mesta   Politika varovanja osebnih podatkov