Novice

Vabilo na predstavitev sodobne dramske opere Deklica s strunami v režiji Marjana Nečaka (27. 9. ob 9.30)

Gledališko sezono 2018/19, ki smo jo poimenovali Intima, začenjamo tudi v Mali drami, in sicer s krstno uprizoritvijo sodobne dramske opere Deklica s strunami. Premiera bo v petek, 28. septembra, ob 20.00. Besedilo za uprizoritev, ki je nastala v koprodukciji z Moving Music Theatrom iz Bitole, sta napisala Maja Hrgović in Marjan Nečak, ki je uprizoritev tudi režiral. Avtorica pesmi je Ana Bunteska. 

Vljudno vas vabimo na pogovor z ustvarjalci uprizoritve, ki ga v četrtek, 27. septembra, ob 9.30 pripravljamo na vlaku Slovenskih železnic. Ob 9.15 vas bomo pričakali na prvem peronu Železniške postaje Ljubljana, pod tablo, ki označuje prihode in odhode vlakov, in vas pospremili do "Dekličinega vagona".

V novo sezono vstopamo s prvo slovensko uprizoritvijo Tatov slovite avtorice Dee Loher

Krstni uprizoritvi Tatov v berlinskem Deutsches Theatru so sledile mnoge širom po svetu, s predpremiero v petek, 21. septembra, ter premiero 22. septembra pa Tatovi prihajajo na veliki oder. To bo otvoritvena uprizoritev sezone 2018/19, ki nosi naslov Intima in obravnava posameznika in njegovo intimno doživljanje sveta in družbe. Igra Tatovi je preplet zgodb dvanajstih posameznikov, ki jih v uprizoritvi režiserke Ivane Djilas igrajo Jurij Zrnec, Nina Valič, Aleš Valič, Rok Vihar, Vanja Plut, Bojan Emeršič, Saša Pavček, Gregor Baković, Eva Jesenovec, Saša Mihelčič, Boris Mihalj in Silva Čušin. Tatove je v slovenščino prevedla Mojca Kranjc. Pri nastanku uprizoritve so sodelovali scenograf Branko Hojnik, kostumografinja Jelena Proković, skladatelj Boštjan Gombač, oblikovalka giba in asistentka režiserke Maša Kagao Knez, gledališka lektorica Tatjana Stanič, oblikovalka videa Vesna Krebs, oblikovalca luči Branko Hojnik in Mojca Sarjaš ter asistentka kostumografinje Katarina Šavs.

Dea Loher se v svojih delih pogosto dotika vprašanja, kako živeti, na katero je skoraj nemogoče odgovoriti. To velja tudi za Tatove, kjer se Loherjeva s humorjem, ki meji že na absurd, loteva tem, kot so kriza identitete, osamljenost, medsebojni odnosi in smisel življenja. V igri in uprizoritvi spremljamo zgodbe krhkih usod, nerazložljivih dejanj in kompleksne mešanice čustev na meji razuma, ki odpirajo premislek o vsakdanu sodobnega posameznika. Tatovi so tako, kot avtorica zapiše v igri, metafora za ljudi, »ki se kradejo skozi lastno življenje, previdno in plaho, kot da nič od tega ni njihovo, kot da nimajo pravice, da bi se zadržali v njem«. Tatovi so ljudje, ki živijo, ne da bi zares živeli.

Vpis abonmaja podaljšan do 21. 9.

Podaljšali smo vpis abonmaja za sezono 2018/19: abonma lahko vpišete še do petka, 21. septembra, od 10.00 do 13.00 in od 14.00 do 18.00 pri blagajni. Dodatne informacije: 01 426 43 05 ali abonma@drama.si.

Vabilo na predstavitev Tatov v režiji Ivane Djilas (20. 9. ob 9.00)

Gledališko sezono 2018/19, ki smo jo poimenovali Intima, začenjamo na velikem odru s prvo slovensko uprizoritvijo igre Dee Loher Tatovi v režiji Ivane Djilas. Predpremiera bo v petek, 21. septembra, ob 19.30, premiera v soboto, 22. septembra, ob 20.00. Tatovi veljajo za enega od vrhuncev sodobne nemške dramatike, uprizoritev v Drami pa bo tudi prva predstavitev slovite nemške avtorice pri nas. 

Vljudno vas vabimo na predstavitev in pogovor z ustvarjalci uprizoritve, ki bo v četrtek, 20. septembra, ob 9.00 v Šugmanovem salonu (nad Drama Kavarno).

Povabilo k jesenskemu vpisu abonmaja (od 3. 9.)

Vpisovali bomo pri blagajni od ponedeljka do petka od 10.00 do 13.00 in od 14.00 do 18.00.

Novi abonenti
od 3. do 14. septembra
Abonma Ciciban in abonma Najst
od 3. do 7. septembra
Dijaki
od 3. do 21. septembra skupinsko
s pomočjo mentorjev na šolah
ali posamično pri blagajni
Študenti
od 1. do 4. oktobra dosedanji abonenti
od 5. do 16. oktobra novi abonenti

Ponovno odprtje kavarne (3. 9.)

Ekipa Drama Kavarne, ki ponovno odpira vrata v ponedeljek, 3. septembra, vam bo tudi v sezoni 2018/19 polepšala pozne popoldneve in večere. V toplejših mesecih se boste lahko osvežili in pozimi pogreli s toplim napitkom, zmeraj pa boste v dobri družbi. Naročite si dišečo kavo, uživajte v lepem razgledu, poklepetajte s prijatelji, strnite svoja pričakovanja ali vtise o predstavi, uživajte na glasbenih, literarnih, plesnih in drugih prireditvah. Kavarna je odprta od ponedeljka do sobote od 16.00 do 24.00 in ob nedeljah od 18.00 do 24.00. Zaprta je ob nedeljah in praznikih, in kadar ni koncertov Drama Akustike.

Odpoved predstave Faust v okviru 66. Festivala Ljubljana (3. 7.)

Predstava Faust v okviru 66. Festivala Ljubljana, predvidena za jutri, 3. julija, odpade zaradi bolezni v ansamblu. Vse imetnike vstopnic obveščamo, da jih lahko obdržite, saj bo nadomestni termin v ponedeljek, 10. septembra, ob 21.00 na velikem odru. Za vsa dodatna vprašanja pišite na info@ljubljanafestival.si, saj bodo vsako prošnjo oziroma zahtevo obravnavali samostojno. Hvala za razumevanje.

2014 © Slovensko narodno gledališče Drama Ljubljana Pravila in pogoji uporabe spletnega mesta   Politika varovanja osebnih podatkov