Novice

Marec – mesec žensk (dve vstopnici za ceno ene za izbrane predstave)

Drage žene in dekleta, marca vam čestitamo in želimo vse najlepše ob dnevu žena in materinskem dnevu. Tudi letos smo za vas pripravili posebno marčevsko ponudbo, s katero dobite za izbrane predstave dve vstopnici za ceno ene. Izbirate lahko med:

Sofokles Antigona
Petek, 1. marca, ob 19.30 na velikem odru

Avtorski projekt po motivih kratke proze Raymonda Carverja O čem govorimo, ko govorimo o ljubezni
Petek, 8. marca, ob 20.00 v Mali drami
Sobota, 9. marca, ob 20.00 v Mali drami

Dušan Jovanović Zid, jezero
Sobota, 9. marca, ob 19.30 na velikem odru

Anton Pavlovič Čehov Ivanov
Petek, 15. marca, ob 19.30 na velikem odru

Marjan Nečak, Maja Hrgović Deklica s strunami
Sobota, 30. marca, ob 20.00 v Mali drami

Dve vstopnici za ceno ene dobite ob nakupu pri blagajni Drame, in ne v spletni prodaji ali na Eventimovih prodajnih mestih.

Naše uprizoritve na 28. Dnevih komedije

Med deset uprizoritev tekmovalnega programa 28. Dnevov komedije, ki bodo potekali marca, so uvrščene kar tri naše: Ta veseli dan ali Matiček se ženi Antona Tomaža Linharta v režiji Janusza Kice, Prekleti kadilci Svetlane Makarovič v režiji Tina Grabnarja in Ne pozabite na rože, odrska izpoved Polone Vetrih v režiji Ivane Djilas.

Prestavitev predpremiere, obeh premier in vseh napovedanih februarskih ponovitev krstne uprizoritve Ali: Strah ti pojé dušo

Z namenom tehničnih izboljšav novega prizorišča Fassbinderplac prestavljamo za ta konec tedna načrtovano predpremiero, obe premieri in vse napovedane februarske ponovitve krstne uprizoritve Ali: Strah ti pojé dušo v režiji Sebastijana Horvata. Predpremiera uprizoritve bo tako v četrtek, 14. marca, ob 19.30, premieri pa v petek, 15. marca, in v soboto, 16. marca, ob 20.00 na Fassbinderplacu: Parmova 35, Železniški muzej Slovenskih železnic. 

Za vse dodatne informacije in pojasnila se lahko obrnete na službo za odnose z javnostmi (jernej.pristov@drama.si, 031 626 912), za informacije o menjavi vstopnic prosimo pokličite blagajno 01 252 15 11 (odprta vsak delavnik od 14.00 do 20.00). Zahvaljujemo se vam za razumevanje in vas prijazno pozdravljamo.

Odpoved koncerta Severe in Gala Gjurina (24. 2.)

Zaradi bolezni odpovedujemo koncert Severe in Gala Gjurina v nedeljo, 24. februarja. Pri blagajni Drame lahko kupljene vstopnice zamenjate za koncert Marka Hatlaka & FUNtanga, ki bo v nedeljo, 17. marca, ob 20.00, ali pa dobite vrnjen denar. Za več informacij pokličite blagajno 01 252 15 11. Hvala za razumevanje.

Zaljubljena Maxi in Drama: Poezija ljubezni z Nino Valič in Rokom Viharjem ter Marušo Majer in Timonom Šturbejem (14. 2.)

Na valentinovo vas vabimo v pasažo Maxija, kjer bodo igralci SNG Drama Ljubljana Nina Valič in Rok Vihar ter Maruša Majer in Timon Šturbej od 13.00 do 15.00 interpretirali ljubezensko poezijo domačih in tujih avtorjev. Pridružite se nam v četrtek, 14. februarja, med 13.00 in 15.00 v pasaži Maxija. Naj vas v prijetno razpoloženje zapeljejo verzi, polni ljubezni in strasti!

Odpoved predstav Angel pozabe (12. in 13. 2.)

Predstavi Angel pozabe, predvideni za torek, 12. februarja, ob 19.30 in sredo, 13. februarja, ob 10.00, odpadeta zaradi bolezni v ansamblu. Nadomestni termin za torkovo predstavo bo v ponedeljek, 4. marca, ob 19.30, za sredino predstavo pa v ponedeljek, 4. marca, ob 11.00. Za več informacij pokličite blagajno 01 252 15 11. Hvala za razumevanje.

Odpoved predstav Ljudje (7., 9. in 15. 2.)

Predstave Ljudje, predvidene za četrtek, 7. februarja, soboto, 9. februarja, in petek, 15. februarja, odpadejo zaradi bolezni v ansamblu. Za več informacij pokličite blagajno 01 252 15 11. Hvala za razumevanje.

Bjanka Adžić Ursulov, dobitnica Prešernove nagrade 2019 za življenjsko delo, in Maruša Majer, dobitnica nagrade Prešernovega sklada 2019

Čestitamo kostumografki in scenografki Bjanki Adžić Ursulov, dobitnici Prešernove nagrade 2019 za življenjsko delo, najvišje nacionalne nagrade za umetnost. Ponosni smo, da je kot kostumografka sodelovala pri številnih uprizoritvah SNG Drama Ljubljana: Gotthold Ephraim Lessing, Emilia Galotti (režiser Igor Vuk Torbica, 2018/19), Anton Tomaž Linhart, Ta veseli dan ali Matiček se ženi (režiser Janusz Kica, 2017/18), Mile Korun, Sveti mož (režiser Matjaž Zupančič, 2017/18), Josif Brodski, Demokracija! (režiser Matjaž Zupančič, 2015/16), Franz Kafka, Grad (režiser Janusz Kica, 2014/15), Seneka, Medeja (režiserka Meta Hočevar, 2013/14), Ernst Lubitsch, Ko sem bil mrtev (režiser Diego de Brea, 2009/10) in drugih. Kot so zapisali v utemeljitvi nagrade, ima »Bjanka Adžić Ursulov neverjeten smisel za detajl in celoto, iz drobnih dodatkov razbiramo tako razsežnosti njenega duha kot tudi pretanjeni humor, celota pa je zmerom prefinjena, barvno usklajena in estetsko dovršena.« (Odlomek iz utemeljitve Alje Predan) 

Članica ansambla SNG Drama Ljubljana Maruša Majer pa je prejela nagrado Prešernovega sklada 2019 za vloge v zadnjih treh letih. »V Sloveniji verjetno ni človeka, ki v zadnjih dveh letih ne bi čutil posledic eksplozije ustvarjalnega potenciala igralke Maruše Majer. Zato naj komisijo samo spomnim na nekaj njenih nedavnih dosežkov, ki so odmevali in še vedno odmevajo tako doma kot po svetu. To so: dve najpomembnejši nacionalni nagradi, vesna za najboljšo glavno žensko vlogo v filmu Ivan in Borštnikova nagrada za vlogo v uprizoritvi Stenica, berlinale shooting star in zlata arena za vlogo v filmu Ivan, skupaj s kupom priznanj, hvalospevov in navdušenih kritik, ki prihajajo z vseh koncev sveta. Maruša Majer je bila kraljica neodvisne gledališke scene in je kot cunami pridrla v mainstream. Pri tem gre za naravnost fascinantno paleto raznovrstnih vlog, ki jih je poleg naštetih ustvarila v zadnjih dveh letih.« (Odlomek iz utemeljitve Janeza Burgerja)
Maruši Majer iskreno čestitamo.

2014 © Slovensko narodno gledališče Drama Ljubljana Pravila in pogoji uporabe spletnega mesta   Politika varovanja osebnih podatkov