Zadnji teden maja bo v barvah 5. Drama Festivala

Med 26. in 31. majem bo v SNG Drama Ljubljana potekal že 5. Drama Festival. Letošnji Drama Festival bo posvečen izjemnemu igralcu in umetniku Jerneju Šugmanu, ki je tri desetletja sooblikoval slovenski in mednarodni kulturni prostor in bo za vedno ostal nepozaben član dramske družine. Šugmanu v poklon se bo na velikem odru in v Mali drami zvrstilo kar devet vrhunskih uprizoritev, od tega dve premieri v izvedbi Drame: Deklica s strunami v režiji makedonskega režiserja Marjana Nečaka in odrska izpoved Polone Vetrih Ne pozabite na rože v režiji Ivane Djilas. Poleg slovenskih narodnih gledališč in Maribora in Nove Gorice smo uvrstili v festivalski program še predstave madžarskega gledališča Újvidéki Színház/Novosadsko pozorište, Zagrebačkega kazališta mladih, Kraljevskega pozorišta Zetski dom s Cetinja in odmevno beograjsko koprodukcijo Narodnega pozorišta in Bitef teatra v režiji Jerneja Lorencija. Tokratni festival bodo dopolnili predavanja, pogovori po predstavah in dva koncerta: otvoritveni v izvedbi tržaške skupine The Authentics in sklepni koncert v ritmih oboževane slovenske glasbene zasedbe Čompe.

Vljudno vas vabimo, da se v četrtek, 24. maja, ob 10.00 udeležite novinarske konference pred začetkom 5. Drama Festivala in ob otvoritvi Šugmanovega salona (nad Drama Kavarno).

2014 © Slovensko narodno gledališče Drama Ljubljana Pravila in pogoji uporabe spletnega mesta   Politika varovanja osebnih podatkov