Vabilo na slavnostno novinarsko konferenco ob razgrnitvi programa 54. festivala Bitef in podelitvi festivalskih nagrad (16. 6. ob 12.00)

Veseli nas, da vas lahko po dolgem času spet gostimo v Drami. V sodelovanju z beograjskim mednarodnim gledališkim festivalom Bitef vas prijazno vabimo na posebno novinarsko konferenco, ki jo prirejamo v torek, 16. junija, ob 12.00 v Nemški hiši. 

Gostujoča delegacija iz Srbije bo ob tej priložnosti slavnostno podelila Grand prix „Mira Trailović“ za najboljšo predstavo in nagrado časopisa Politika za najboljšo režijo, s katerima je strokovna žirija 53. Bitefa nagradila uprizoritev Ali: Strah ti pojé dušo.

Umetniški direktor festivala dr. Ivan Medenica bo nato skupaj z gosti (njihova imena naj do torka še ostanejo skrivnost) ekskluzivno razgrnil program prihajajočega 54. Bitefa, ki bo v prvi polovici septembra potekal v Beogradu. »V okviru prihajajočega glavnega festivalskega programa si bodo gledalci lahko tradicionalno ogledali najkakovostnejše gledališke uprizoritve iz Srbije in iz širše regije ter tudi gostovanja vodilnih evropskih gledališč. Ena od držav, ki je tradicionalno prisotna na Bitefu, je tudi Slovenija. Samo v preteklih nekaj festivalskih izdajah so bile slovenske produkcije med najbolj opaženimi, tako po mnenju publike kot strokovne javnosti,« sporočajo z Bitefa.

2014 © Slovensko narodno gledališče Drama Ljubljana Pravila in pogoji uporabe spletnega mesta   Politika varovanja osebnih podatkov