V Mali drami premiera krstne uprizoritve Krasni novi svet (1. 12.)

Na odru Male drame bo v petek, 1. decembra, ob 20.00 premiera krstne uprizoritve besedila Krasni novi svet po motivih romana Aldousa Huxleyja v odrski priredbi in režiji Barbare Pie Jenič. V futuristični koprodukciji Drame in Senzoriuma, v sodelovanju z Umetniškim društvom Osum in Akademijo umetnosti Univerze v Novi Gorici ter s finančno podporo Oddelka za kulturo Mestne občine Ljubljana, igrata člana igralskega ansambla Nik Škrlec (kot Divjak John in Divjak John klon) in Petra Govc (kot Lenina Crowne in Linda Disney). V videoposnetkih nastopajo Aljaž Jovanović (kot Bernie Watson), Boris Mihalj (kot Dr. Shaw), Uroš Fürst (kot Thomas), Rok Vihar (kot Bernard Marx) in v hologramu Tadej Toš (kot Mustafa Mond). 

Krstna uprizoritev odrske priredbe znamenitega Huxleyjevega romana Krasni novi svet združuje dramsko in senzorialno gledališče, ki namesto uprizarjanja zgodbe postavlja v ospredje dogajanje v notranjosti obiskovalca, njegovo doživljanje. Ustvarjalna sila senzorialnega gledališča pri nas je prav režiserka Barbara Pia Jenič, ki je tudi direktorica in umetniška vodja Senzoriuma. Krasni novi svet je tako prva tudi senzorialna uprizoritev na odrih ljubljanske Drame ter prva pri nas in ena redkih v svetovnem merilu, ki na odru  uporabi hologram.

2014 © Slovensko narodno gledališče Drama Ljubljana Pravila in pogoji uporabe spletnega mesta   Politika varovanja osebnih podatkov