Uspešen zaključek 6. Drama Festivala z več kot 2.500 obiskovalci

6. Drama Festival je v petek, 31. maja, zaokrožilo gostovanje Satiričkog kazališta Kerempuh iz Zagreba z uprizoritvijo Šest oseb išče avtorja Luigija Pirandella v režiji Oliverja Fljića ter festivalska predpremiera avtorskega projekta po izbranih delih Rudija Šeliga Izobčenke v režiji Mirjane Medojević v Mali drami. Predstava bo otvoritvena premiera na odru Male drame v prihajajoči sezoni Ljubezen 2019/20.

Mednarodni festival, ki je letos prvič pripeljal v Ljubljano izključno tuje gostujoče uprizoritve, s programskim poudarkom na hrvaški gledališki ustvarjalnosti in številnimi spremljevalnimi prireditvami, je obiskalo več kot 2.500 obiskovalcev. Ti so imeli letos prvič priložnost glasovati za najboljšo gostujočo festivalsko predstavo po izboru občinstva in ji podeliti nagrado, poimenovano po Jerneju Šugmanu. Prvo nagrado Jerneja Šugmana je tako prejela uprizoritev Moč teme Narodnega pozorišta u Beogradu v režiji Igorja Vuka Torbice. Povprečje ocen vseh oddanih glasovnic za to predstavo je bilo 4,7. Tudi letos so osrednji festivalski program v Drama Kavarni dopolnjevali pogovori z ustvarjalci gostujočih uprizoritev, zaključna prireditev avtorskega projekta Nika Škrleca Študije bananinega olupka, pogovor o slovenskem in hrvaškem gledališču, režijski dialog: Lorenci, Horvat, Marcen, Pelko ter uvodna zabava z DJ Iztokom Drabikom Jugom in sklepna zabava z DJ Lili Put Put.

2014 © Slovensko narodno gledališče Drama Ljubljana Pravila in pogoji uporabe spletnega mesta   Politika varovanja osebnih podatkov