Sezono Intima nadaljujemo s krstno uprizoritvijo Ali: Strah ti pojé dušo na novem prizorišču Fassbinderplac

Krstna uprizoritev Ali: Strah ti pojé dušo v režiji Sebastijana Horvata je odrska priredba filma Vsi drugi se imenujejo Ali (1974) znamenitega nemškega filmskega scenarista in režiserja Rainerja Wernerja Fassbinderja. Po enomesečnem zamiku v februarju napovedanih terminov, bo predstava na Fassbinderplacu premierno uprizorjena v petek, 15., in v soboto, 16. marca, ob 20.00. Zgodba, umeščena v sedemdeseta leta prejšnjega stoletja v Nemčiji, razkriva večplastnost in pretresljivost ljubezni na družbenem robu. Avtor priredbe in dramaturg je Milan Marković Matthis, scenograf Igor Vasiljev, kostumografka Belinda Radulović, skladatelj Drago Ivanuša, oblikovalec svetlobe Aleksandar Čavlek in lektor Arko. Vlogi glavnih protagonistov Emmi in Salema/Alija igrata Nataša Barbara Gračner in Iztok Drabik Jug, v drugih vlogah pa igrajo Barbara Žefran, Eva Jesenovec, Borut Doljšak, Damjana Černe, Tamara Avguštin, Saša Mihelčič, Vojko Zidar in v alternaciji Nik Škrlec in Gregor Podričnik. Predpremiera bo 14. marca ob 20.30, prve ponovitve pa od 18. do 22. ter 27. in 29. marca ob 19.30.

Pri uprizoritvi so sodelovali tudi asistent režiserja Mitja Lovše, prevajalka iz nemščine Urška Brodar, prevajalec iz srbščine in asistent dramaturga Jernej Potočan, asistentka scenografa Maruša Mali, asistentka kostumografke Bernarda Popelar Lesjak in asistentka režiserja (študijsko) Maša Pelko. 

2014 © Slovensko narodno gledališče Drama Ljubljana Pravila in pogoji uporabe spletnega mesta   Politika varovanja osebnih podatkov