Prestavitev spletnega prenosa premiere in ponovitve Cementa na prvo polovico februarja

Premiero in ponovitev spletnega prenosa uprizoritve Cement Heinerja Müllerja v režiji Sebastijana Horvata, ki smo ju na velikem odru SNG Drama Ljubljana načrtovali 30. januarja in 2. februarja, moramo žal prestaviti. Oba prenosa bomo izvedli 13. in 16. februarja. Obstoječe e-vstopnice oziroma kode za ogled spletnega prenosa bodo veljale tudi za nova termina premiere in ponovitve. 

To odločitev smo sprejeli zaradi obvestila o tveganem stiku člana avtorske ekipe z osebo, pozitivno na covid-19. Da bi se izognili vsakršnemu tveganju za vstop virusa v prostore SNG Drama Ljubljana, smo nemudoma sprejeli varnostni ukrep popolne prekinitve zaključnih vaj uprizoritve Cement, izpostavljeni član ekipe pa je v preventivni samoizolaciji.

Vse študije uprizoritev, ki v času epidemije potekajo v Drami, spremlja dosledno spoštovanje ukrepov: stalna uporaba zaščitnih mask in razkuževanje rok in vseh prostorov ter redna testiranja pod zdravniškim nadzorom. Zaradi takojšnjega preventivnega odziva in upoštevanja internega protokola o varnosti bomo kljub zapletu pri študiju Cementa lahko nadaljevali z vajami za prvo slovensko uprizoritev igre Učinek Lucy Prebble v režiji Eve Nine Lampič v Mali drami. S spletnim prenosom jo bomo predstavili 10. in 11. februarja. Prav tako se bodo nadaljevale vaje za krstno uprizoritev dramatizacije romana Figa Gorana Vojnovića v režiji Luke Martina Škofa, ki bi jo želeli občinstvu predstaviti v marcu na velikem odru.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje in vam želimo, da ostanete zdravi.

2014 © Slovensko narodno gledališče Drama Ljubljana Pravila in pogoji uporabe spletnega mesta   Politika varovanja osebnih podatkov