Obvestilo abonentom in obiskovalcem Drame o delovanju gledališča

Omejitev gibanja in druženja v imenu zajezitve širjenja virusa je prekinila zelo uspešno gledališko sezono. Študija dveh predstav smo morali prekiniti in njuni premieri uvrstiti v naslednjo sezono, odpovedati smo morali 7. Drama Festival in nekatera pomembna gostovanja v tujini. Najbolj žalosten pa je pogled na dvorano, ki bi morala biti prostor druženja. V želji, da bi ostali povezani, smo začeli z novimi vsebinami, ki nam jih ta čas dopušča: na medmrežju predvajamo posnetke nekaterih najuspešnejših predstav preteklih sezon, beremo poezijo in zgodbe, za ranljive skupine smo pripravili množico posnetega gradiva … Veseli nas, da je vaš odziv tako zelo velik. To nas tolaži, ker pomeni, da se nismo pozabili, da se pogrešamo in da si želimo ponovnega srečanja.

Ker je bila sezona tako brutalno in zgodaj prekinjena, mnogi abonenti niste mogli videti vseh predstav, ki so bile napovedane in vam obljubljene z nakupom abonmaja. V želji, da poravnamo vse obveznosti, smo pripravili nekaj rešitev. V naslednji sezoni bodo na sporedu vse predstave, ki jih nismo mogli odigrati in možno si jih bo, ob poprejšnji najavi seveda, ogledati kadarkoli. Vsi abonenti si boste v zameno za predstavi, ki sta zaradi varnostnih ukrepov premaknjeni v program naslednje sezone, lahko ogledali katerokoli predstavo, ki bo na sporedu v Drami v naslednjih treh sezonah. Na vaši abonentski kartici za sezono 2019/20 je zabeležen naš dolg.

Gledaliških predstav do poletja žal ne bo, pač pa smo pričeli z nujnimi vzdrževalnimi deli in poostrenim čiščenjem prostorov ter opreme. Igralske ekipe bodo v juniju nadaljevale z vajami. Predvsem pa se te dni ukvarjamo s pripravo sedežnih redov za gledalce in režima vstopanja občinstva v dvorane, ki bosta usklajena z varnostnimi navodili. Za dodatne informacije smo vam na voljo na blagajna@drama.si in 01 252 1511 vsak delavnik med 11.00 in 15.00.

Program sezone 2020/21 bo predstavljen konec maja, z vpisom abonmajev za naslednjo sezono bomo začeli jeseni, ko bomo zbrali vse podatke in zagotovili varno spremljanje predstav.

2014 © Slovensko narodno gledališče Drama Ljubljana Pravila in pogoji uporabe spletnega mesta   Politika varovanja osebnih podatkov