Napovedujemo 6. Drama Festival (od 25. do 31. 5.)

Letošnji, že šesti Drama Festival bodo zaznamovale vrhunske poetike nekaterih najboljših slovenskih in tujih režiserjev, ki delujejo v širšem evropskem prostoru in s tem pomagajo razširjati in bogatiti kontekst lokalnega oziroma nacionalnega v posamezni gledališki kulturi. Sedem izbranih predstav iz Hrvaške, Srbije, Črne gore in Češke, ki bodo uprizorjene na velikem odru Drame, se bo potegovalo za nagrado občinstva za najboljšo uprizoritev festivala. Nagrada bo poimenovana po vrhunskem igralcu Drame in velikanu slovenskega gledališča in filma Jerneju Šugmanu. Ena od posebnosti letošnjega festivala bo tudi programski poudarek na hrvaški gledališki ustvarjalnosti, ki je v letošnji sezoni postregla s številnimi vrhunskimi uprizoritvami. Na odru Male drame pa bo na zaključni večer Drama Festivala predpremierno predstavljena še uprizoritev prihajajoče sezone 2019/20, avtorski projekt po izbranih delih Rudija Šeliga Izobčenke v režiji Mirjane Medojević, ki bo repertoarno premiero doživel konec septembra.

Tudi letos bodo osrednji festivalski program na ploščadi pred Dramo dopolnjevali pogovori z gostujočimi ustvarjalci po odigranih predstavah, poljudnostrokovni gledališki dialogi in pogovori na festivalskem vrtu Drama Kavarne ter druženja ob glasbi. Festival bo zaznamovala še zaključna prireditev avtorskega projekta Nika Škrleca Študije bananinega olupka, ki je v okviru Drama Laboratorija v realnem in digitalnem prostoru potekal celotno sezono 2018/19.

2014 © Slovensko narodno gledališče Drama Ljubljana Pravila in pogoji uporabe spletnega mesta   Politika varovanja osebnih podatkov