Nagradi za najboljši plakat Danijeli Grgić in Aljoši Bagoli

Na 6. Bienalu gledališkega plakata v Varaždinu je žirija podelila nagrado za najboljši plakat Danijeli Grgić za uprizoritev Ivanov SNG Drama Ljubljana ter Aljoši Bagoli za uprizoritev Pohujšanje v dolini šentflorjanski, kjer Drama sodeluje kot koproducent skupaj z Mestnim gledališčem ljubljanskim in Cankarjevim domom. Bienala se sicer udeležuje več deset avtorjev s petdesetimi gledališkimi plakati iz Slovenije, Bosne, s Kosova, iz Srbije in s Hrvaške. Prvi bienale se je odvil leta 2009 in je od takrat priložnost za srečevanje in strokovno izmenjavo mnenj ter dela oblikovalcev na področju gledališča v nekdanji Jugoslaviji.

Najboljši plakati bodo do 10. decembra razstavljeni v Veliki koncertni dvorani Hrvatskog narodnog kazališta v Varaždinu. Izbor vseh najboljših plakatov dosedanjih bienalov bo prihodnje leto razstavljen tudi v galeriji Zlati Ajngel v Varaždinu. 

 

 

2014 © Slovensko narodno gledališče Drama Ljubljana Pravila in pogoji uporabe spletnega mesta   Politika varovanja osebnih podatkov