Dostopnost
Search
Close this search box.

Drama Akustika

Vasko Atanasovski Trio

Izklopljeno v Drami

Zasedba treh izjemnih mednarodno uveljavljenih slovenskih glasbenikov z Vaskom Atanasovskim na čelu je spomladi 2012 izdala znameniti album Come To Me, še precej svež pa je tudi njihov album Feel. Obe izdaji sta prejeli izjemne kritike in močno zaznamovali slovenski in tudi tuji glasbeni prostor. Poleg številnih gostovanj na Hrvaškem in v Srbiji je zasedba izpeljala kar dve koncertni turneji na Kitajskem, lansko jesen pa so se podali v London in Nemčijo ter na daljšo turnejo po Argentini.

Glasbo stilsko težko klasificiramo, so pa ekstatičnost, živahnost, eklektično mešanje glasbenih stilov in brezkompromisnost znane značilnosti njihovih nastopov, ki nikogar ne pustijo hladnega ali brezbrižnega. Živahni ritmi nas hitro pokličejo k plesu. Besedila v angleščini, srbohrvaščini in slovenščini so pretežno ljubezenska, polna humorja in izvirnih, duhovitih metafor. Trio, ki ga sestavljata še virtuoz na bobnih in drugih tolkalih Marjan Stanić in izjemen, eklektičen kitarist Dejan Lapanja, izvaja tokrat svoj repertoar na akustičnih glasbilih. To daje skladbam povsem drugačno zvočno podobo in odnaša v druge dimenzije.

Avtor glasbe in besedil Vasko Atanasovski, ki ga poznamo tudi po sodelovanju s svetovno znanimi glasbeniki, mojstrskem pristopu do vseh glasbenih stilov ter izjemnem glasbenem opusu in izvirnosti, je s svojo glasbo prepotoval že dobršen del sveta in sklenil prejšnje leto s koncertom v Bombaju. Je tudi prvi slovenski glasbenik, ki mu je Croatia records, največja založba na Balkanu, izdala album The Best of.

Vstopnice lahko kupite pri blagajni (za postajališčem Drama ob Slovenski cesti) in na spletnih straneh drama.kupikarto.si in eventim.si. Vstopnica za prvi in drugi prostor stane 12 €, za tretji in četrti prostor pa 8 €.
Dodatne informacije: 01 252 15 11

Zapri