Dostopnost
Search
Close this search box.

Drama Akustika

Valentinov koncert skupine Manouche

Manouche je petčlanska zasedba, ki sta jo spomladi 2011 ustanovila Robert Pikl in Marco Grabber. Poleg njiju so v skupini še trije stalni člani: Petra Trobec (vokal, harmonika), Krešimir Tomec (bas, sint) in Luka Ipavec (trobenta, spremljevalni vokal). Poleti 2011 je Manouche s prvim singlom Kje si, lubi? naznanil svoj prihod na naše glasbeno prizorišče. Pesem so izjemno dobro sprejeli poslušalci in uredniki slovenskih radijskih postaj, drugi singel Bi šla naprej? prav tako. Pred poletjem 2012 je skupina poslala v eter Resnično romanso, jeseni Superfajn, potem pa še Men si fensi, Med zvezde in nazaj, Razprodajo s Klemnom Klemnom in Pridem zvečer. Konec leta 2014 so izdali drugi album Stisn se k men, na katerem sodeluje v naslovni skladbi Alenka Godec.

Njihova skladba Men si fensi je pred kratkim izšla na svetovno znani kompilaciji The Electro Swing Revolution, Vol 6, z Manouchem kot prvim slovenskim izvajalcem na tej kompilaciji pa so letos v družbi tudi Caro Emerald, Parov Stelar in Tape Five.

Na valentinovem koncertu bodo pokazali, zakaj so eden najbolj vročih bendov na naši glasbeni sceni in zakaj vedno znova vzbujajo pričakovanja po svežih stvaritvah. Lahkotna besedila, divje kitarske intervencije, prodorne trobente, vse skupaj začinjeno z energijsko polnimi in domiselnimi plesnimi ritmi za ljubitelje glasbe 30. in 50. let preteklega stoletja.

 

Zapri