Dostopnost
Search
Close this search box.

Okrogla miza

Pripovedovanje
kot del
sodobnih gledaliških praks

Gledališče se vrača k besedi in beseda se vrača v gledališče: to ugotovitev v zadnjih letih pogosto preberemo v besedilih, ki tako ali drugače reflektirajo gledališko umetnost. Z besedo se vrača zgodba – resnična ali izmišljena, dokumentarna ali metaforična, v vsakem primeru pa celostna, pripovedovana. V katerih oblikah, na kakšen način zavzema pripoved gledališke odre? Kdo pravzaprav je pripovedovalec, kaj ga druži z igralcem in kaj ga oddaljuje od njega, če sploh kaj? In predvsem – katere zgodbe je v času, ki na vseh nivojih spet stavi na zgodbo, a hkrati ves čas dvomi o njeni verodostojnosti, sploh smiselno pripovedovati?

O vsem tem se bodo pogovarjali gledališka režiserja Jernej Lorenci in Mirjana Medojević, igralec Gregor Zorc in pripovedovalka Ana Duša. Pogovor bo vodila Zala Dobovšek. Po pogovoru, ki bo brezplačen, vas vabimo še k nakupu vstopnic za predstavo Visoška kronika, da v živo preverite vsaj del tistega, o čemer bo tekla beseda.

Pogovor nastaja v sodelovanju s Pripovedovalskim Varietejem kot del napovednih dogodkov za srečanje evropske mreže pripovedovalskih organizacij FEST od 27. junija do 1. julija letos v Ljubljani.

Brezplačne vstopnice za okroglo mizo dobite pri blagajni Drame. Njihovo število je omejeno, zato svetujemo, da jih rezervirate.

Zapri