Dostopnost
Search
Close this search box.

Literarno potovanje z Beletrino

Predstavitev prvenca Bronje Žakelj Belo se pere na devetdeset

Belo se pere na devetdeset je pretresljiv, duhovit in navdihujoč roman, ki opisuje življenjsko zgodbo pripovedovalke, odraščajoče v sedemdesetih in osemdesetih letih. Njen otroški svet sestavljajo starši, brat Rok, babica Dada, tete in strici, pa benko, albertkeksi, Oddaja o morju in pomorščakih, Gavrilović in prenos sarajevskih olimpijskih iger. A čeprav avtobiografski roman govori o naštetem, je predvsem pripoved o odraščanju, o spopadanju z izgubo in boleznijo, o sprijaznjevanju s strahom in o vsem tistem, česar nočemo videti, dokler nismo neizbežno soočeni s tem.

Vabimo vas, da se nam pridružite v sredo, 24. oktobra, ob 18.00 v Drama Kavarni na literarnem večeru z Bronjo Žakelj. Z avtorico se bo o njenem literarnem prvencu, avtobiografskem romanu Belo se pere na devetdeset, pogovarjala Ana Schnabl, odlomke iz romana pa bo interpretirala Barbara Žefran. članica igralskega ansambla SNG Drama Ljubljana.

Brezplačne vstopnice za pogovor dobite pri blagajni Drame. Njihovo število je omejeno, zato svetujemo, da jih rezervirate.

Zapri