Dostopnost
Search
Close this search box.

ARS IN DRAMA

Poklon Jožetu Privšku — Big Band RTV Slovenija

Veliki oder Slovenskega narodnega gledališča Drama Ljubljana se ponaša z izjemno akustiko in je zato postal tudi občasno in pri glasbenikih zelo zaželeno prizorišče. V sezoni 2022/23 smo predstavili novo glasbeno-gledališko platformo Ars in Drama, v okviru katere sta ustvarjalne moči združila Tretji program Radia Slovenija – program Ars in SNG Drama Ljubljana in predstavila štiri nepozabne koncerte.

Tudi v sezoni 2023/24 bo program Ars in Drama ponudil štiri vrhunske glasbene večere – zadnje, ki se bodo zvrstili na več kot 110 let starem Velikem odru pred začetkom celovite prenove SNG Drama Ljubljana. Najprej se bo v nedeljo, 15. oktobra, ob 20.00 zgodil Poklon Jožetu Privšku.

Gala koncert Poklon Jožetu Privšku predstavlja legendarnega slovenskega jazzista, ki je postavil povsem nove standarde na slovenskem glasbenem prizorišču. Privšek je v 60-ih letih dvajsetega stoletja od Bojana Adamiča prevzel vodstvo Plesnega orkestra (danes Big Band RTV Slovenija) in ga popeljal v sam evropski in svetovni vrh. Zanj je napisal več kot deset tisoč skladb in priredb ter z njim posnel celo vrsto izjemnih plošč. Njegove vrhunske priredbe so med drugim uvrščene tudi v knjižnico slovitega Berklee College of Music v Bostonu. Kljub temu da je bila njegova prva ljubezen jazz, je bogato znanje prenesel tudi na druge zvrsti. Ustvaril je nekatere najlepše skladbe iz zlatega obdobja slovenske popevke. Spomnimo se samo zimzelenih Mati, bodiva prijatelja, Nad mestom se dani, Vozi me vlak v daljave, Ne prižigaj luči v temi in Silvestrski poljub. Big Band RTV Slovenija bo njegov bogati opus poustvaril pod vodstvom dirigenta Lenarta Krečiča.

Gostje večera bodo vokalni solisti Oto Pestner, Alenka Godec in Nina Strnad. Obiskovalce prosimo za prihod v dvorano do 19.45.

Vstopnice za vse Ars in Drama koncerte stanejo 20 evrov (za I. in II. prostor) in 15 evrov (za III. In IV. prostor). Nakup je mogoče opraviti na spletni strani drama.kupikarto.si in pri blagajni SNG Drama Ljubljana. Popusti pri nakupu vstopnic: paket vstopnic za vse štiri koncerte: 70 evrov (za I. in II. prostor) ali 50 evrov (za III. In IV. prostor) ter 20-odstotni popust za abonente SNG Drama Ljubljana, dijake, študente in upokojence.

Na sporedu

Zapri