Dostopnost
Search
Close this search box.

Pogovor ob izidu knjige Frantza
Fanona Črna koža, bele maske

Ali črnec obstaja?

Pri založbi Studia humanitatis je v prevodu Ane Monike Habjan in s spremno študijo Mladena Dolarja izšla knjiga Črna koža, bele maske Frantza Fanona, antilsko-francoskega pisca, psihoanalitika in revolucionarja iz alžirske vojne za neodvisnost. Delo, ki je najgloblje zastavilo problematiko psihe kolonializiranca, daleč pred časom tematizira dileme postkolonialnega človeka.

O Fanonu in pomenu njegovega dela danes se bodo pogovarjali filozof Mladen Dolar, pisec spremne besede; Nikolai Jeffs, afrikanist in pisec spremne študije k prevodu Fanonove knjige Vstanite, v suženjstvo zakleti, diplomirana anglistka, etnologinja in doktorica sociologije kulture na temo afriške književnosti Nataša Hrastnik in pisateljica, poznavalka Afrike, Gabriela Babnik. Pogovor bo vodil urednik založbe Studia humanitatis, sociolog kulture Jože Vogrinc.

Pridružite se nam v četrtek, 6. aprila, ob 18.00 v Drama Kavarni. Brezplačne vstopnice za pogovor dobite pri blagajni Drame. Število je omejeno, zato vam svetujemo, da jih rezervirate.

Zapri