Dostopnost
Search
Close this search box.

Fabula na vrtu Drame

Kako letošnji izbor knjižnih naslovov Fabule zveni v performativnosti uveljavljenih dramskih igralcev in igralk SNG Drama Ljubljana? Čeprav sta bila književnost in gledališče prvotno tesno povezana, se v zadnjih desetletjih po mnenju nekaterih povečuje razdalja med njima, saj se tradicionalna gledališka besedila večinoma ne odzivajo na trenutni razvoj obenem pa performativna scenska estetika vedno bolj potiska knjižni jezik z odra. V sodelovanju s festivalom Fabula bomo v seriji virtualnih prispevkov spletli svet književnosti in gledališča, ki bo svoj zaključek z živo interpretacijo knjižnih del doživel v okviru festivala Drama pred vrati.

Vljudno vabljeni, da se nam pridružite v torek, 25. maja, ob 20.00 na vrtu za Dramo in prisluhnete odlomkom iz knjig letošnjih gostujočih avtorjev na festivalu Fabula v doživetih interpretacijah Maje Končar, Nine Valič, Pie Zemljič, Sabine Kogovšek, Benjamina Krnetića, Uroša Fürsta, Gorazda Logarja in Roka Viharja.

Udeležba na dogodku je brezplačna. Zaradi omejenega števila prostih sedežev, je brezplačne vstopnice potrebno predhodno prevzeti pri blagajni Drame. Rezervacije sprejemamo na e-naslovu blagajna@drama.si. V primeru slabega vremena dogodek odpade.

Zapri