Dostopnost
Search
Close this search box.

Druženje ob izidu knjige
Ivane Djilas Hiša

Ivana Djilas (1976) je gledališka režiserka in publicistka tednika Mladina, priseljenka, umetnica, ženska s kariero, prekarna delavka, ima 40 let, je glasna in ima nekaj odvečnih kilogramov. Je tudi lastnica hiše, kredita in magisterija, mama posvojenega otroka in otroka s posebnimi potrebami, ki ne uporablja družabnih medijev. Od leta 1999 živi v Sloveniji in režira za odrasle in otroke. Piše o enakih možnostih in sprejemanju drugačnosti. Povod za roman Hiša je bil Ivanin odmeven članek o prodaji hiše, ki se je viralno razširil po spletu. Prodaja hiše zaradi kredita in nerednih prihodkov namreč odpira širša vprašanja o družbeni krizi, ki kaj zlahka preraste tudi v družinsko krizo. V sočnem romanu, polnem pikrega humorja na lasten račun in na račun trenutnega stanja v družbi, se bodo zagotovo prepoznali številni bralci.

Z Ivano Djilas se bo o njenem romanesknem prvencu Hiša pogovarjala Jedrt Jež Furlan, odlomke iz knjige pa bo interpretirala članica ansambla SNG Drama Ljubljana Barbara Cerar.

Pridružite se nam v sredo, 15. februarja, ob 19.00 v Drama Kavarni. Število brezplačnih vstopnic je omejeno, zato priporočamo, da jih rezervirate in prevzamete pri blagajni Drame.

Zapri