Dostopnost
Search
Close this search box.

Dan odprtih vrat

Nekje globoko v vsakem od nas tli poseben ogenj, ki daje čar življenju – domišljija. V gledališkem svetu lahko ogenj domišljije zares zagori, saj v njem postane vse mogoče, vse hkrati resnično in neresnično in predramijo se vsi naši čuti. Zgodi se prava čarovnija, in zanjo je zaslužnih veliko spretnih čarovnikov – gledaliških ustvarjalcev, ki jih navadno ne vidimo, saj ustvarjajo skriti v zaodrju. To so maskerji, garderoberji, šepetalke, rekviziterji, inspicienti in še mnogi drugi. Zelo pomembni so tudi režiserji, scenografi, kostumografi, dramaturgi, lektorji in še mnogi, ki ustvarjajo predstave. To so ljudje, ki poznajo vse gledališke skrivnosti: Zakaj se igralec na odru ne poreže ob razbitem kozarcu? Ali je gledališka kri paradižnikova omaka ali jagodna marmelada ali pesin sok? Kako je lahko igralec na začetku predstave plešast, čez pol ure pa ima že dolge lase?

Na Draminem dnevu odprtih vrat vam bodo gledališki ustvarjalci pokazali del svojega sveta, razkrili nekaj gledaliških skrivnosti in odgovorili na vprašanja. Spoznali boste maskerje, rekviziterje, garderoberje, igralce …
Pridružite se nam na predstavitvi gledaliških poklicev pred Dramo, kjer se bomo družili v torek, 15. maja, od 9.30 do 15.00.

Zaključene skupine, vrtci in šole prijavite obisk na spela.sinigoj@drama.si ali pokličite 041 311 105. Vabljeni tudi gledališki navdušenci vseh starosti, ki boste prišli posamič.

 

 

Podpornika

Zapri