Brezplačne vstopnice in brezplačne prireditve

Za brezposelne

SNG Drama Ljubljana na pobudo Ministrstva za kulturo ter Društva gledaliških kritikov in teatrologov omogoča brezposelnim brezplačen ogled gledaliških predstav:

  • Brezplačne vstopnice so na voljo pri blagajni gledališča uro pred predstavo, če so v dvorani prosti sedeži.
  • Če je predstava razprodana ali dvorana zasedena, brezplačnih vstopnic ni mogoče dobiti.
  • Brezplačnih vstopnic ni mogoče dobiti za premiere in koncerte.
  • Brezplačnih vstopnic ni mogoče naročiti preko interneta ali jih prevzeti na pooblaščenih prodajnih mestih.
  • Za eno predstavo je mogoče brezplačno razdeliti največ 5 % vseh vstopnic.
  • Pravico do brezplačne vstopnice imate zgolj brezposelne osebe, ne pa tudi vzdrževani družinski člani.
  • Brezposelni prevzamete vstopnice pri blagajni gledališča. Za prevzem vstopnice potrebujete potrdilo oz. odločbo Zavoda RS za zaposlovanje, ki izkazuje status brezposelne osebe, in osebni dokument.
  • Na blagajni vodimo pregled izdanih brezplačnih vstopnic za brezposelne, v katerem evidentiramo osebo, ki uveljavlja pravico do brezplačne vstopnice, z imenom in priimkom ter številko odločbe Zavoda RS za zaposlovanje.

Potrdilo o statusu brezposelne osebe:

  • Zavod RS za zaposlovanje izda potrdilo oz. odločbo ob prijavi brezposelne osebe, pozneje pa na prošnjo brezposelnega,
  • potrdilo velja 60 dni (dva meseca), nato mora brezposelni pridobiti novo potrdilo.

 

Za invalide na invalidskem vozičku

Ogled predstav za invalide na invalidskem vozičku je brezplačen, spremljevalec (ki je zaželen) vstopnico plača.

Vstop za posameznike na invalidskem vozičku je mogoče urediti pri blagajni tudi na dan predstave (kadar dvorana ni razprodana in kadar niso predvideni igralski prehodi skozi dvorano). Skupine (2–6) se morate najaviti pri blagajni (21. v mesecu objavimo program za naslednji mesec in odtlej se je mogoče dogovoriti za ogled, po telefonu na številki 01 252 15 11 v času uradnih ur blagajne: ob delavnikih od 14.00 do 20.00, ob sobotah od 18.00 do 20.00, uro pred predstavo ali drugo prireditvijo).

Spremljevalec naj ob prihodu na predstavo obvesti hostesno službo in ta bo z dvižno ploščadjo omogočila vstop.

Vljudno prosimo, da pridete na predstavo najmanj petnajst minut pred začetkom.

Veliki oder: dvižna ploščad je pri desnem stranskem vhodu – dostop po klančini z Igriške ulice; invalidom na vozičku je namenjen prostor na obeh straneh parterja od 10. do 12. vrste.

Mala drama: dvižna ploščad je za stopnicami v Malo dramo – dostop z Igriške ulice; invalidom na vozičku je namenjen prostor na desni strani druge in tretje vrste (največ eden) oziroma v prvih dveh vrstah (največ pet, z rezervacijo).

Brezplačne prireditve

V SNG Drama Ljubljana prirejamo tudi brezplačne prireditve in omogočamo brezplačen ogled nekaterih predstav. Prosimo, da si zanje prav tako zagotovite vstopnice pri blagajni SNG Drama Ljubljana. Zaradi spremljanja obiska, predvsem pa zaradi varnostnih predpisov, ki strogo prepovedujejo večje število navzočih, kot je sedežev v dvorani, vam hostesna služba brez vstopnice ne more dovoliti vstopa v dvorano.

2014 © Slovensko narodno gledališče Drama Ljubljana Pravila in pogoji uporabe spletnega mesta   Politika varovanja osebnih podatkov