• Simon Stephens

  Maria

  Osemnajstletna Ria je noseča. Kot je razumljivo za mlado dekle, se boji poroda in vseh neznank, povezanih z njim. Ko ji zdravnik svetuje, naj jo pri porodu kdo spremlja, da ji bo v tolažbo in oporo, se znajde pred dodatno težavo. Pokaže se, da je naloga najti spremljevalca vse prej kot preprosta. 20., 24., 28. in 29. februarja ob 19.30 ter 27. februarja ob 17.00.

  VEČ
 • Stephen Karam

  Ljudje

  Karam dogajanje igre umesti v kletno stanovanje v manhattanski Kitajski četrti, kjer spremljamo zahvalno večerjo družine Blake v realnem času in brez prekinitev. Postopoma spoznavamo težave družine iz ameriškega srednjega razreda, ki se razkrivajo v sočnih, enkrat sarkastičnih, drugič tragikomičnih dialogih. 21. in 22. februarja ob 20.00.

  VEČ
 • Marguerite Duras

  La musica II

  Intimna drama o odstiranju ljubezenskih odnosov in stalnih sencah nemožnosti novih začetkov. 21. februarja ob 20.00.

  VEČ
 • Johann Wolfgang Goethe

  Faust

  Tomaž Pandur je z alkemičnim procesom preobrazil Faustovo legendo v intelektualno in emocionalno atmosfero našega časa in konstruiral svojo lastno poezijo in resnico. Ob večnem boju proti vseprisotnemu zlu je poudaril neskončno hrepenenje po vsem, kar nam je nedostopno ali nedosegljivo: po družini, ljubezni, mladosti, lepoti. 26. februarja ob 19.30 z angleškimi nadnapisi.

  VEČ
 • Drama Akustika

  Manouche

  Koncert ob dnevu žena: »electro gypsy swing« glasba, polna humorja, nalezljivih melodij, lahkotnih besedil, divjih kitarskih intervencij, prodorne trobente … vse skupaj pa je začinjeno z energijsko polnimi in domiselnimi plesnimi ritmi. 8. marca ob 19.00.

  VEČ
 1. VELIKI ODER

  Maria

 2. MALA DRAMA

  Ljudje

 3. DRAMA KAVARNA

  La musica II

 4. VELIKI ODER

  Faust

 5. VELIKI ODER

  Manouche

Veliki oder v več kot sto let stari avstro-ogrski stavbi že od leta 1919 služi izključno za uprizarjanje dramskogledaliških predstav v slovenskem jeziku. Danes, po številnih prenovah dvorane, sprejmejo parter, cercle, lože in balkon 436 gledalcev.

več

Veliki oder

Od prenove leta 2013 je Mala drama privlačneje opremljena in sprejme 100 gledalcev, vendar še zmeraj ohranja intimno vzdušje malega odra.

več

Mala drama

Zgornji foyer, prostor nad Drama Kavarno, smo posvetili Jerneju Šugmanu, enemu naših najboljših igralcev. Šugmanov salon je namenjen predvajanju arhivskih posnetkov naših uprizoritev, pogovorom, predavanjem in druženju.

več

Šugmanov salon

Kavarna je prostor druženja, branja dnevnih časopisov, literarnih in glasbenih dogodkov, pogovorov, naključnih srečanj in skrbno načrtovanih zmenkov.

več

Drama Kavarna

V okviru Drama Festivala predstavljamo nekatere gostujoče uprizoritve partnerjev našega gledališča.

več

Drama Festival

Veliki oder Mala drama Šugmanov salon Drama Kavarna Drama Festival

Drama Laboratorij je nova programska platforma za preskus novih gledaliških smernic in pristopov.

več

Drama Laboratorij

Mlada Drama je program, namenjen mlajšim gledalcem.

več

Mlada Drama

Akustika predstavlja umetniško suverenost in estetski presežek slovenske glasbene ustvarjalnosti ter ponuja intimne dogodke različnih glasbenih zvrsti na velikem odru.

več

Drama Akustika

Drama Center je skupno ime za dogodke, s katerimi ob posameznih uprizoritvah povezujemo gledališče z najširšim poljem javnega življenja.

več

Drama Center

V SNG Drama Ljubljana že vrsto let družbeno odgovorno sooblikujemo kulturni prostor, v katerem delujemo.

več

Družbena odgovornost

Drama Laboratorij Mlada Drama Drama Akustika Drama Center Družbena odgovornost

Dramateka

Prijava na e-novice

S prijavo na e-novice boste vsak mesec prejemali spored SNG Drama Ljubljana, obenem pa vas bomo z novicami redno obveščali o dogajanju v Drami.Od prejemanja obvestil se lahko kadarkoli odjavite. Privolitev lahko kadarkoli v celoti ali delno prekličete tudi z izjavo, ki jo pošljete na novice@drama.si ali na SNG Drama Ljubljana, Erjavčeva 1, Ljubljana. SNG Drama Ljubljana bo takoj po prejemu preklica končalo obdelavo osebnih podatkov, temelječo le na privolitvi. Zahtevo po dostopu do osebnih podatkov, popravku, izbrisu, omejitvi obdelave ali prenosu podatkov ali pa ugovor obdelavi lahko kadarkoli pošljete na novice@drama.si ali na naslov SNG Drama Ljubljana, Erjavčeva 1, Ljubljana. Ta naslov je tudi kontakt upravljavca osebnih podatkov, to je SNG Drama Ljubljana, Erjavčeva cesta 1, Ljubljana, njegova pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov pa je Andreja Mrak, e-naslov andreja.mrak@drama.si.
Pritožbo zoper upravljavčevo odločitev o zahtevi posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki, je mogoče vložiti na nadzorni organ.
Več informacij o politiki varovanja osebnih podatkov SNG Drama Ljubljana je dostopnih na www.drama.si.

2014 © Slovensko narodno gledališče Drama Ljubljana Pravila in pogoji uporabe spletnega mesta   Politika varovanja osebnih podatkov