Premiera filma Prebujanja

  Režiser Peter Bratuša
  Scenarista Peter Bratuša, Špela Levičnik Oblak
  Producent Tilen Ravnikar
  Direktor fotografije Danko Vučinović
  Producenta Felina Films, RTV Slovenija


  Igrajo
  Sebastian Cavazza
  Katarina Čas
  Saša Pavlin Stošić
  Primož Pirnat
  Jurij Zrnec
  Jana Zupančič
  Petja Labovič
  Branko Šturbej

  Robert (Sebastian Cavazza) se je pravkar ločil in šel na svoje. K njemu se priseli njegova študentka Jana (Saša Pavlin Stosić), ki mu vedno bolj narekuje svoj hišni red. Kadar se Robert poskusi upreti, ga Jana preglasi s svojimi »Lolita« zvijačami.
  Uspešnega fotografa Marcela (Jurij Zrnec) sredi noči prebudi telefonski pogovor žene Ule (Katarina Čas). Marcel iz pogovora razbere, da bodo fotografije, katerih avtorica je Ula, razstavljene na pomembni razstavi. Uprizori eno od svojih sarkastičnih predstav in ta se konča s prepirom.
  Jonas (Primož Pirnat) in Karmen (Jana Zupančič) se po dvajsetih letih srečata na Marcelovi razstavi. Ogenj, ki je nekdaj gorel med njima, se spet razplamti in skupaj se znajdeta v hotelski sobi. Vseh šest glavnih junakov pa poveže zadnji pretresljivi prizor filma …

  V filmu, ki je nastal pod režijsko taktirko Petra Bratuše, bomo spremljali pare Jano Zupančič in Primoža PirnataSašo Pavlin Stošić in Sebastiana Cavazzo ter Katarino Čas in Jurija Zrnca, ki bodo nastopili v vlogah glavnih protagonistov. Osrednje like mučijo na videz različne težave – eden se znajde v razmerju s četrt stoletja mlajšim dekletom, drugi se sooča z zatonom kariere, tretji sreča ljubezen izpred dvajsetih let –, v resnici pa se vsi ukvarjajo z istim pomembnim vprašanjem: Kako naprej?

   2014 © Slovensko narodno gledališče Drama Ljubljana Pravila in pogoji uporabe spletnega mesta   Politika varovanja osebnih podatkov