Od Linharta do Cankarja, od Cankarja do Linharta

    Prihajajočo sezono 2017/18, posvečeno slovenski dramatiki, pomembno definirata dve Linhartovi in dve Cankarjevi dramski deli. Zato vas vljudno vabimo, da se nam v torek, 19. septembra, ob 17.00 pridružite na gledališkem pogovoru v prvem nadstropju Knjigarne Konzorcij. Z njim bomo pospremili uvodni premieri slavnostne sezone ob 150. obletnici ustanovitve ljubljanskega Dramatičnega društva: Linhartovo Županovo Micko v režiji Luke Martina Škofa in Cankarjeve Hlapce v režiji Janeza Pipana.

    Na gledališkem pogovoru v osrednji ljubljanski knjigarni bodo sodelovali: dramaturginja uprizoritve Hlapci Mojca Kranjc, dramaturg in lektor uprizoritve Županova Micka Arko, teatrologinja in vodja raziskovalne skupine na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo Univerze v Ljubljani ter raziskovalnega programa Gledališke in medumetnostne raziskave dr. Barbara Orel, igralca v Županovi Micki Nina Valič in Uroš Fürst ter Marko Mandić in Jernej Šugman, predstavnika osemindvajsetčlanskega igralskega ansambla Hlapcev.

      2014 © Slovensko narodno gledališče Drama Ljubljana Pravila in pogoji uporabe spletnega mesta   Politika varovanja osebnih podatkov