Družabno in družbeno

Will in svet

Pogovor dr. Marije Zlatnar Moe in dr. Svetlane Slapšak

    V letu, ko po vsem svetu obeležujemo 400. obletnico smrti največjega dramatika vseh časov, je v slovenščini izšla knjiga Stephna Greenblatta, Will in svet (Koda, 2016). Mednarodno priznani literarni zgodovinar in utemeljitelj t. i. novega historizma Stephen Greenblatt v knjigi mojstrsko poveže osnovna biografska dejstva o Shakespearju z malo znanimi zgodovinskimi dejstvi, podatki iz Shakespearjevega življenja in elementi njegovih iger. Pred nami zraste pripoved o nadarjenem dečku, rojenem v razmeroma premožni družini, ki je moral, ko se je očetovo finančno stanje občutno poslabšalo, opustiti šolanje in se je zavezal gledališču. Knjiga plastično oriše okoliščine, v katerih je Shakespeare že v času življenja postal priznan in cenjen književnik in gledališki igralec, univerzalni genij, ki je s svojim delom zasenčil sodobnike.

    O življenju in delu največjega dramatika vseh časov skozi perspektivo biografije Will in svet bosta govorili prevajalka dr. Marija Zlatnar Moe in pisateljica ter publicistka dr. Svetlana Slapšak. Pogovor bo povezovala Manca G. Renko, urednica Airbeletrine. Odlomke iz knjige pa bo interpretiral ravnatelj in član ansambla SNG Drama Ljubljana Igor Samobor.

    Pridružite se nam v sredo, 20. aprila, ob 17.00 v Drama Kavarni. Vstopnice za pogovor, ki ga organizirata Beletrina in SNG Drama Ljubljana, dobite pri blagajni Drame (stanejo 2 €, za člane Drama Kluba so brezplačne). Število vstopnic je omejeno, zato vam svetujemo, da jih rezervirate.

      2014 © Slovensko narodno gledališče Drama Ljubljana Pravila in pogoji uporabe spletnega mesta   Politika varovanja osebnih podatkov