Za najmlajše

Predstava, ki jo lahko dopolnimo tudi z delavnico, odgovarja na vprašanja, kot so: Kako deluje pravo gledališče? Kako se rodi gledališka uprizoritev? Kako se zgodi preobrazba igralca na odru in kako lahko na odru nastajajo tako raznovrstni svetovi?

Predstavo si lahko ogledate v SNG Drama Ljubljana, lahko pa tudi gostuje v vašem vrtcu ali šoli. Delavnico lahko pripravimo v prostorih Drame, v Gledališkem muzeju ali pa v vrtcih in šolah. Ogled predstave in delavnica sta lahko tudi ločena.

Obiskovalce iz vrtcev in šol z veseljem popeljemo v zaodrje in tam razkrivamo majhne in velike skrivnosti, ki na odru pričarajo nove in razburljive svetove. Ob ogledu otroške predstave lahko skupaj pokukamo v zaodrje ali organiziramo gledališko uro ter se tako pripravimo na ogled predstave.

Najbolj navdušenim mladim gledališčnikom ponujamo popotovanje v zgodovino gledališča. Na pot se odpravimo skupaj z Gledališkim muzejem. Ob ogledu predstave v SNG Drama Ljubljana je možen tudi ogled vodene razstave v muzeju.

Uprizoritve:

Za več informacij o pedagoških vsebinah se lahko obrnete na gledališko pedagoginjo Špelo Šinigoj.

2014 © Slovensko narodno gledališče Drama Ljubljana Pravila in pogoji uporabe spletnega mesta   Politika varovanja osebnih podatkov