Novice

Vabilo na predstavitev Jesihovih Grenkih sadežev pravice v režiji Jana Krmelja (25. 1. ob 14.00)

Slavnostno sezono ob 150. obletnici ustanovitve ljubljanskega Dramatičnega društva na odru Male drame nadaljujemo z uprizoritvijo igre Milana Jesiha Grenki sadeži pravice v priredbi režiserja Jana Krmelja in dramaturginje Katje Markič. Igrajo Eva Jesenovec, Mia Skrbinac in Saša Pavlin Stošić. Premiera bo v soboto, 27. januarja, ob 20.00 v Mali drami. Vljudno vas vabimo na pogovor z ustvarjalci uprizoritve, ki bo v četrtek, 25. januarja, ob 14.00 v Drama Kavarni.

Visoška kronika po romanu Ivana Tavčarja v režiji Jerneja Lorencija // krstna uprizoritev na velikem odru, premiera 20. 1.

V soboto, 20. januarja, ob 20.00 bo na velikem odru premierno uprizorjeno eno najznamenitejših del slovenske književnosti: Visoška kronika po romanu Ivana Tavčarja. Režiser Visoške kronike je Jernej Lorenci, eden mednarodno najbolj priznanih slovenskih gledaliških umetnikov in prejemnik prestižne nagrade za novo gledališko realnost premio europa, ki jo podeljuje Evropska komisija za gledališče. Avtorji priredbe Tavčarjeve kronike so ustvarjalci uprizoritve, v kateri igrajo Tamara Avguštin, Nina Ivanišin, Klemen Janežič, Aljaž Jovanović in Janez Škof. Dramaturg je Matic Starina, scenograf Branko Hojnik, kostumografinja Belinda Radulović, skladatelj Branko Rožman, oblikovalec luči Pascal Mérat, koreograf Gregor Luštek, lektorica Tatjana Stanič, asistenta režiserja pa Mirjana Medojević in August Braatz.

Naše uprizoritve na 48. Tednu slovenske drame

Selektorica Tea Rogelj je uvrstila med šest uprizoritev v tekmovalnem programu 48. Tedna slovenske drame, ki bo potekal marca in aprila, dve naši: Hlapce Ivana Cankarja v režiji Janeza Pipana in Zid, jezero Dušana Jovanovića v režiji Miloša Lolića. V spremljevalni program pa sta bili skupaj s tremi drugimi uvrščeni naši uprizoritvi Ljudski demokratični cirkus Sakešvili Roka Vilčnika rokgreja v režiji Luke Martina Škofa in Razglednice ali Strah je od znotraj votel, od zunaj pa ga nič ni Simone Hamer v režiji Ajde Valcl.

Odpoved predstav 24. 1.

V sredo, 24. januarja, zaradi splošne stavke javnega sektorja odpovedujemo vse predstave: Visoška kronika (ob 11.00 in 19.30 na velikem odru) in Se mi vsaj ni treba poljubljati (ob 17.00 na levem odru). Nadomestili jih bomo februarja. Za več informacij se, prosimo, obrnite na vodjo vpisa abonmaja Emo Peruš (01 426 43 05). Na dan stavke bo blagajna zaprta, vstopnice boste lahko kupili prek spletne prodaje drama.kupikarto.si ali eventim.si.

Spremenjen delovni čas blagajne

Spoštovani obiskovalci, zaradi bolezni bo blagajna SNG Drama Ljubljana v sredo, 17. januarja, izjemoma zaprta. Za vse informacije lahko pokličite med 11.00 in 19.00 na telefonsko številko 01 252 15 11. Vstopnice lahko kupite prek spletne prodaje drama.kupikarto.si ali eventim.si. Od četrtka, 18. januarja, do sobote, 20. januarja, bo blagajna odprta od 17.00 do 20.00. V tem času bo mogoč tudi nakup in prevzem premierskih in drugih vstopnic pri blagajni. Opravičujemo se vam za morebitne nevšečnosti in vas prijazno prosimo za razumevanje.

Vabilo na predstavitev Visoške kronike po romanu Ivana Tavčarja v režiji Jerneja Lorencija (18. 1. ob 14.00)

V novem letu slavnostno sezono ob 150. obletnici ustanovitve ljubljanskega Dramatičnega društva na velikem odru nadaljujemo s krstno uprizoritvijo priredbe Visoške kronike po romanu Ivana Tavčarja v režiji Jerneja Lorencija. Avtorji priredbe so ustvarjalci uprizoritve. Igrajo Tamara Avguštin, Nina Ivanišin, Klemen Janežič, Aljaž Jovanović in Janez Škof. Premiera bo v soboto, 20. januarja, ob 20.00, predpremiera pa v petek, 19. januarja, ob 19.30. Vljudno vas vabimo na novinarsko konferenco in pogovor z ustvarjalci uprizoritve, ki bo v četrtek, 18. januarja, ob 14.00 v Drama Kavarni.

Odpoved predstave Tarzan (12. 1.)

Predstava Tarzan, predvidena za danes, 12. januarja, odpade zaradi bolezni v ansamblu. Za več informacij pokličite blagajno 01 252 15 11. Hvala za razumevanje.

2014 © Slovensko narodno gledališče Drama Ljubljana Pravila in pogoji uporabe spletnega mesta   Politika varovanja osebnih podatkov