Novice

Svet skozi oči najstnikov na velikem odru Drame v uprizoritvi Želim si …

V petek, 6. maja, ob 18.00 bo na velikem odru premiera uprizoritve Želim si …, v kateri sta dramaturginja Eva Kraševec in režiser Juš A. Zidar prepletla devet besedil najstnikov, ki so sodelovali na natečaju Želim si, da bi se zgodilo drugače. Uprizoritev opisuje doživljanje sveta skozi oči mladostnikov. V uprizoritvi igrajo Tina Vrbnjak (Ajša), Nina Ivanišin (Gaja), Sabina Kogovšek (Barbara), Matic Lukšič (Simon), Maja Sever (Gospa Breskvar) in Vojko Zidar (Dedek). Avtorji besedil na natečaju izbranih besedil so Jakob Adamič Šeme, Jona Dežman, Manca Gosenca, Pika Kovač, Lota Martinjak, Manca Mihorko, Ajša Ocvirk, Neja Smontara, Gea Stošicki in Maruša Škrjanc.

Macbeth v režiji Igorja Pisona: premiera v Mali drami na večer 400-letnice Shakespearove smrti (23. 4.)

Na večer 400-letnice Shakespearove smrti – v soboto, 23. aprila, ob 20.00 – bo v Mali drami premiera velike Shakespearove tragedije Macbeth v prevodu Otona Župančiča in v režiji Igorja Pisona. Osrednja tema Macbetha je človeško zlo, ki ga spremljamo iz perspektive tistega, ki ga povzroča. Igra nas namreč postavi v intimni svet zločinca in nas popelje v najgloblje človekove temine. V uprizoritvi igrajo Bojan Emeršič (Macbeth), Barbara Cerar (Lady Macbeth), Iva Babić (Lennox, Hekata, Tri vešče, Trije morilci), Rok Vihar (Malcolm, Banquo), Zvone Hribar (Duncan, Macduff, Tri vešče) in Klemen Janežič (Fleance, Tri vešče, Trije morilci).

Predstavitev pred premiero Macbetha v režiji Igorja Pisona

Sezono v Mali drami zaokrožujemo z uprizoritvijo »škotske igre« Macbeth velikega dramatika Williama Shakespearja. Tokratno uprizoritev Macbetha v režiji Igorja Pisona, s katero zaključujemo festival Živel Shakespeare!, posvečen 400-letnici avtorjeve smrti, zaznamujeta vivisekcija današnjih družbenih odnosov in spektakel zla s perspektive najmanjše družbene celice. Premiera bo v soboto, 23. aprila, ob 20.00 v Mali drami.

Vabimo vas na predstavitev pred premiero Macbetha, v četrtek, 21. aprila, ob 9.30 v Drama Kavarni.

Drama v dvoje v maju

V maju vam za izbrane predstave podarimo vsako drugo vstopnico. Ponudba velja ob nakupu vstopnic pri blagajni Drame, ne velja za spletno prodajo in konto. Popusti se ne seštevajo. Število vstopnic je omejeno.

Premiera monodrame Hamlet

Na levem odru bo v torek, 19. aprila, ob 22.00 premiera monodrame Hamlet po prevodu Srečka Fišerja v režiji Daniela Daya Škufce in igralski izvedbi Roberta Korošca. Premiera in prva ponovitev (21. aprila ob 20.00) monodrame Hamlet bosta potekali v sklopu festivala Živel Shakespeare, ki obeležuje 400. obletnico smrti Williama Shakespearja.

2014 © Slovensko narodno gledališče Drama Ljubljana Pravila in pogoji uporabe spletnega mesta   Piškotki