Novice

Borštnikov prstan 2016 bo podeljen Daretu Valiču

Letošnji dobitnik Borštnikovega prstana je upokojeni igralec Dare Valič, dolgoletni član našega igralskega ansambla. V več kot pet desetletij dolgi karieri je ustvaril številne vidne gledališke in filmske vloge.

Dare Valič je velika igralska osebnost, ki je obogatila slovensko gledališče ne samo s fascinantnim nizom prepoznavnih karakternih vlog, temveč tudi z značajem in edinstvenim igralskim obrazom, ki se nam je že neizbrisno zapisal v spomin, je v utemeljitvi med drugim zapisala žirija za podelitev Borštnikovega prstana. Odigral je več kot sto vlog, veliko večino v našem gledališču.

Najuglednejšo slovensko nagrado za igralske dosežke si bo nadel ob sklepu 51. Festivala Borštnikovo srečanje 23. oktobra v Mariboru.

Preživite z nami tudi zadnji večer v letu 2016

V soboto, 1. oktobra, začnemo prodajati vstopnice za silvestrski predstavi. Letos si lahko ogledate Ano Karenino Leva Nikolajeviča Tolstoja na velikem odru ob 19.00 ali Tarzana Roka Vilčnika rokgreja v Mali drami ob 20.00. Veselimo se prihajajočega prazničnega druženja z vami.

Premiera drame Draga Jančarja Disident Arnož in njegovi v režiji Diega de Bree in v koprodukciji z Dramo SNG Maribor

V soboto, 1. oktobra, ob 20.00 bo na velikem odru premierno uprizorjena drama Draga Jančarja Disident Arnož in njegovi, ki jo je zrežiral Diego de Brea. Uprizoritev je nastala v koprodukciji Slovenskega narodnega gledališča Drama Ljubljana in Drame Slovenskega narodnega gledališča Maribor ter predstavlja tako družbenokritične kot eksistencialne motive, zajete v dramskem karakterju disidenta Andreja Arnoža. Igralci – Marko Mandić v naslovni vlogi, Kristijan Ostanek (Ignacij Detela), Klemen Slakonja (Ksaver), Zvone Hribar (Jernej Wolf), Nika Rozman (Ana Wolf), Silva Čušin (Kronarca), Ivo Ban (Guverner), Boris Mihalj (Krištof Pajek), Matevž Biber (Mihael Vončina) ter Vanja Plut in Mateja Pucko (Kronarci) – nastopajo v aktualni igri o človeški nemoči v sodobnem svetu absurdnih mehanizmov kontrole in obvladovanja, kapitala in politike. Premiera v Stari dvorani SNG Maribor bo 29. oktobra 2016.

Predstavitev Jančarjevega Disidenta Arnoža in njegovih v režiji Diega de Bree in v koprodukciji z Dramo SNG Maribor (28. 9. ob 9.15)

V sredo, 28. septembra, ob 9.15 vas vljudno vabimo v Drama Kavarno na predstavitev koprodukcijske uprizoritve drame Disident Arnož in njegovi slovenskega pisatelja in dramatika Draga Jančarja v režiji Diega de Bree in v koprodukciji z Dramo SNG Maribor.

V Disidentu Arnožu in njegovih igrajo Marko Mandić, Kristijan Ostanek, Klemen Slakonja, Zvone Hribar, Nika Rozman, Silva Čušin, Ivo Ban, Boris Mihalj, Matevž Biber, Vanja Plut in Mateja Pucko. Premiera koprodukcijske uprizoritve bo v soboto, 1. oktobra, ob 20.00 na velikem odru.

2014 © Slovensko narodno gledališče Drama Ljubljana Pravila in pogoji uporabe spletnega mesta   Piškotki