Novice

Preživite z nami tudi zadnji večer v letu 2016

V soboto, 1. oktobra, začnemo prodajati vstopnice za silvestrski predstavi. Letos si lahko ogledate Ano Karenino Leva Nikolajeviča Tolstoja na velikem odru ob 19.00 ali Tarzana Roka Vilčnika rokgreja v Mali drami ob 20.00. Veselimo se prihajajočega prazničnega druženja z vami.

Premiera drame Draga Jančarja Disident Arnož in njegovi v režiji Diega de Bree in v koprodukciji z Dramo SNG Maribor

V soboto, 1. oktobra, ob 20.00 bo na velikem odru premierno uprizorjena drama Draga Jančarja Disident Arnož in njegovi, ki jo je zrežiral Diego de Brea. Uprizoritev je nastala v koprodukciji Slovenskega narodnega gledališča Drama Ljubljana in Drame Slovenskega narodnega gledališča Maribor ter predstavlja tako družbenokritične kot eksistencialne motive, zajete v dramskem karakterju disidenta Andreja Arnoža. Igralci – Marko Mandić v naslovni vlogi, Kristijan Ostanek (Ignacij Detela), Klemen Slakonja (Ksaver), Zvone Hribar (Jernej Wolf), Nika Rozman (Ana Wolf), Silva Čušin (Kronarca), Ivo Ban (Guverner), Boris Mihalj (Krištof Pajek), Matevž Biber (Mihael Vončina) ter Vanja Plut in Mateja Pucko (Kronarci) – nastopajo v aktualni igri o človeški nemoči v sodobnem svetu absurdnih mehanizmov kontrole in obvladovanja, kapitala in politike. Premiera v Stari dvorani SNG Maribor bo 29. oktobra 2016.

Predstavitev Jančarjevega Disidenta Arnoža in njegovih v režiji Diega de Bree in v koprodukciji z Dramo SNG Maribor (28. 9. ob 9.15)

V sredo, 28. septembra, ob 9.15 vas vljudno vabimo v Drama Kavarno na predstavitev koprodukcijske uprizoritve drame Disident Arnož in njegovi slovenskega pisatelja in dramatika Draga Jančarja v režiji Diega de Bree in v koprodukciji z Dramo SNG Maribor.

V Disidentu Arnožu in njegovih igrajo Marko Mandić, Kristijan Ostanek, Klemen Slakonja, Zvone Hribar, Nika Rozman, Silva Čušin, Ivo Ban, Boris Mihalj, Matevž Biber, Vanja Plut in Mateja Pucko. Premiera koprodukcijske uprizoritve bo v soboto, 1. oktobra, ob 20.00 na velikem odru.

Krstna uprizoritev Utopia, Arheologija raja v režiji Jana Krmelja

Prvo premiero sezone 2016/17 v Mali drami z naslovom Utopia in podnaslovom Arheologija raja je zrežiral Jan Krmelj. Utopia, ki je nastala v koprodukciji z Mestnim gledališčem Ptuj, je sanjski spev nemogočega iskanja izgubljene izkušnje in iskanja raja, zgodba o iskanju ljubezni in verjetju ter hommage in pozdrav znamenitemu dramatiku Fernandu Arrabalu in njegovemu videnju sveta skozi disfunkcionalnost, drugačnost in razliko. Nova uprizoritev v Mali drami s člani igralskega ansambla Polono Juh, Aljažem Jovanovićem, Urošem Fürstom, Klemnom Janežičem in Tino Vrbnjak si prizadeva skozi preplet sanjskega in resničnega sveta doseči nemogoče: oživiti neživo, preseči izvorno nasilje, brutalnost in objektivno resničnost nekega časa s praznovanjem imaginacije, iracionalnega, vztrajanja. Gesta kljubovanja obstoječemu, sodobnemu, je tokrat kljubovanje nasilju. Šele v nemogočem se začne človek – se začne gledališče. Gledališče kot prostor skrajne utopije: gledališče kot nenehen začetek sveta, začetek zgodovine – ki vzpostavi svet na novo. Gledališče je ločitev od sveta, ne njegovo zrcalo – in to je njegov historični privilegij.

Vabilo na predstavitev Utopie v režiji Jana Krmelja (21. 9. ob 18.00)

Vljudno vas vabimo, da se nam v sredo, 21. septembra, ob 18.00 pridružite v Drama Kavarni na novinarski konferenci z igralskim in ustvarjalskim ansamblom krstne uprizoritve Utopia, Arheologija raja v režiji mladega režiserja Jana Krmelja.

Utopia, otvoritvena premiera sezone v Mali drami, ki smo jo pripravili v koprodukciji z Mestnim gledališčem Ptuj, je surrealni spev nemogočemu in sanjam ter hommage in pozdrav Fernandu Arrabalu, znamenitemu dramatiku, ki je gledal svet skozi disfunkcionalnost, drugačnost in razliko. V uprizoritvi igrajo Polona Juh, Aljaž Jovanović, Uroš Fürst, Klemen Janežič in Tina Vrbnjak.

Drama v novo sezono s prvo slovensko uprizoritvijo Goldonijeve komedije Zaljubljenca

S prvo slovensko uprizoritvijo komedije Zaljubljenca slovitega italijanskega dramatika, pesnika in reformatorja komedije Carla Goldonija se po dvajsetih letih vrača uveljavljeni italijansko-hrvaški režiser Paolo Magelli. Otvoritvena premiera sezone 2016/17, ki nosi naslov Utopija, bo v soboto, 17. septembra, ob 20.00 na velikem odru. Člani igralskega ansambla Drame Maša Derganc, Gregor Baković, Janez Škof, Nina Ivanišin, Saša Tabaković, Matjaž Tribušon, Nina Valič, Alojz Svete, Veronika Drolc in Valter Dragan se v Zaljubljencih srečujejo z edino utopijo, ki se morda lahko uresniči: z ljubeznijo – po svoji muhasti naravi srečno, nesrečno, izmuzljivo, večno …– v svetu oziroma času, neverjetno podobnemu našemu, ko na robu negotovosti razprodajamo dediščino nekih boljših časov in živimo v strahu, da temu, kar nezadržno prihaja, ne bomo kos.

Vabilo na predstavitev Goldonijevih Zaljubljencev v režiji Paola Magellija (14. 9. ob 18.00)

Vabimo vas, da se nam v sredo, 14. septembra, ob 18.00 pridružite v Drama Kavarni na predstavitvi prve slovenske uprizoritve komedije Zaljubljenca Carla Goldonija.Zaljubljencema, otvoritveno premiero sezone 2016/17, ki bo v soboto, 17. septembra, ob 20.00 na velikem odru, se v Dramo po dvajsetih letih vrača uveljavljeni italijansko-hrvaški režiser Paolo Magelli. V uprizoritvi igrajo Maša Derganc, Gregor Baković, Janez Škof, Nina Ivanišin, Saša Tabaković, Matjaž Tribušon, Nina Valič, Alojz Svete, Veronika Drolc in Valter Dragan.

2014 © Slovensko narodno gledališče Drama Ljubljana Pravila in pogoji uporabe spletnega mesta   Piškotki