Novice

Spremembe v sporedu za ponedeljek, 20. 2.

Drage obiskovalke in dragi obiskovalci, predstava Vojna in mir je bila v ponedeljek, 23. januarja, zaradi izpada elektrike na območju UE Ljubljana Center žal prekinjena. Elektro Ljubljana se je po najboljših močeh trudil vzpostaviti normalno stanje, vendar bi po vrnitvi električne energije vse naprave, nujne za izvedbo predstave, potrebovale preveč časa za ponovno vzpostavitev. Iskreno se opravičujemo za neljubi dogodek in prosimo za razumevanje. Vaše vstopnice veljajo za nadomestni termin v ponedeljek, 20. februarja, ob 19.30 (če mogoče nimate več vstopnice, prosimo, pridite pred predstavo z abonmajsko kartico k informacijski točki v prvem preddverju pred vhodom v parter Gallusove dvorane). Na velikem odru ostaja ta dan predstava Antigona, vendar samo za izven in konto (brez abonmaja), predstava »Art« v Mali drami je odpovedana, gostovanje Tarzana v Radovljici pa je prestavljeno na 8. marec. Hvala za razumevanje!

Vabilo na predstavitev pred premierama Ljudski demokratični cirkus Sakešvili in Antigona (25. 1. ob 14.00)

V sredo, 25. januarja, ob 14.00 vas vabimo v Drama Kavarno na predstavitev dveh novih uprizoritev, ki ju bomo premierno predstavili prihodnji vikend (27. in 28. januarja): v Mali drami krstno uprizoritev z Grumovo nagrado 2016 nagrajene ludistične groteske Ljudski demokratični cirkus Sakešvili slovenskega dramatika in vsestranskega ustvarjalca Roka Vilčnika rokgreja v režiji Luke Martina Škofa; na velikem odru Drame pa premiero Sofoklove tragedije Antigona v priredbi Žanine Mirčevske in v režiji Eduarda Milerja. Na predstavitvi bosta prisotna oba režiserja, Rok Vilčnik, Žanina Mirčevska, igralci ter ostali člani ustvarjalskih ekip obeh uprizoritev.

Velika koprodukcija Vojna in mir danes predpremierno v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma

"Vabim vas, da v samo nekaj urah vstopite v tako bogato in prostrano delo, kot je roman Vojna in mir. V roman, pri katerem je njegova dolžina celo vir njegove lepote. V roman, ki ga je nemogoče povzeti. V roman, poln nežnosti in krutosti. Njegovo sporočilo: vojna in mir, o katerih govorimo, sta iz iste snovi. Prve ni brez drugega. Mir se rodi iz vojne in tako že tudi sam vsebuje njene zasevke." Silviu Purcărete

Silviu Purcărete je svetovno priznan romunski režiser, ki živi v Franciji ter ustvarja v najuglednejših opernih in gledaliških hišah. Z najboljšimi slovenskimi igralci in svojimi stalnimi umetniškimi sodelavci bo danes na veličastnem odru Gallusove dvorane predpremierno uprizoril največji roman vseh časov.

Jutri bo na velikem odru predstava Tarzan namesto Jugoslavije, moje dežele

Predstava Jugoslavija, moja dežela, predvidena za jutri, 29. decembra, ob 19.30 odpade zaradi bolezni v ansamblu. Vse, ki ste kupili vstopnice, vabimo, da jutrišnji večer preživite ob ogledu predstave Tarzan, ki bo ob 19.30 na velikem odru. Za dodatne informacije ter morebitno menjavo kupljenih vstopnic za nadomestni termin Jugoslavije, moje dežele ali povračilo denarja pokličite blagajno na 01 252 15 11. Hvala za razumevanje.

Danes bo na velikem odru predstava Jez namesto Jugoslavije, moje dežele

Predstava Jugoslavija, moja dežela, predvidena za danes, 28. decembra, ob 19.30 odpade zaradi bolezni v ansamblu. Vse, ki ste kupili vstopnice, vabimo, da današnji večer preživite ob ogledu predstave Jez, ki bo ob 20.00 na velikem odru. Za dodatne informacije ter morebitno menjavo kupljenih vstopnic za nadomestni termin Jugoslavije, moje dežele ali povračilo denarja pokličite blagajno na 01 252 15 11.

2014 © Slovensko narodno gledališče Drama Ljubljana Pravila in pogoji uporabe spletnega mesta   Politika varovanja osebnih podatkov