Novice

Sprememba repertoarja 2016/17:
Sezono v Mali drami začenjamo 23. septembra s premiero uprizoritve Utopia

Sezono 2016/17 v Mali drami začenjamo 23. septembra s premiero uprizoritve Utopia, podnaslovljene Arheologija raja, v režiji mladega režiserja Jana Krmelja. Prvotno napovedani avtorski projekt Jake Andreja Vojevca in Andraža Golca Veliki brat po motivih romana Georgea Orwella 1984 bomo izvedli v eni prihodnjih sezon.

Utopia uprizarja iskanje izgubljenega raja. Sledimo dvema zgodbama, ki raziskujeta izgon in žrtvovanje: tavajoča in ranjena klovna Fando in Lis iščeta izgubljeno mitsko mesto Tar in v istem utopičnem prostoru se Abraham na gori nameni žrtvovati edinega sina, da bi s tem dokazal svojo vero in rešil svet pred vojno in propadom. V uprizoritvi igrajo Polona Juh, Aljaž Jovanović, Uroš Fürst, Tina Vrbnjak in Klemen Janežič.

Utopia, Arheologija raja je tudi hommage in pozdrav Fernandu Arrabalu, znamenitemu dramatiku, ki je gledal svet skozi disfunkcionalnost, drugačnost in razliko.

Čez teden dni pričnemo z vpisom abonmaja

Po poletnem premoru bo čas, da vpišete abonma ter tako pridete do cenejših predstav in stalnega sedeža ter izbranega dneva v tednu zanje, poleg tega pa tudi do 20-odstotnega popusta za izvenabonmajske predstave na velikem odru in v Mali drami. Vljudbo vas vabimo k vpisu abonmaja ter odkrivanju utopij preteklega in sodobnega časa. V ospredju bodo zaljubljenci, vizionarji, revolucionarji, čarovniki, kralji, upornice, popotnice … Govorili bomo o ljubezni, o poskusih ureditve novega sveta, o iskanju starih ali novih idealov, o pogumu, o iskanju boga …Bodite z nami v sezoni 2016/17 in razširite svoja obzorja!

Vpis abonmaja bo potekal od 1. do 9. septembra od 10.00 do 13.00 in od 14.00 do 18.00 pri blagajni Drame.

Informacije: 01 426 43 05 ali abonma@drama.si

Kralj Ubu nominiran za nagrado DGKTS 2016

Članice in člani Društva gledaliških kritikov in teatrologov Slovenije (DGKTS) vsako leto izglasujejo najboljšo uprizoritev minule sezone. Med nominiranimi uprizoritvami sezone 2015/16 je tudi Kralj Ubu po motivih Kralja Ubuja Alfreda Jarryja v režiji Jerneja Lorencija. Nagrado za najboljšo uprizoritev sezone bodo slavnostno podelili na sklepni slovesnosti Festivala Borštnikovo srečanje.

Tomažu Pandurju so v Skopju postumno podelili nagrado za izjemne dosežke na področju gledališča

Slovenskemu režiserju Tomažu Pandurju so na mednarodnem gledališkem festivalu MNT-fest, na katerem je Drama minuli konec tedna gostovala s Pandurjevo zadnjo uprizoritvijo Faust, postumno podelili nagrado za izjemne dosežke v gledališki umetnosti. Nagrado je v Skopju pred začetkom predstave Faust na velikem odru Makedonskega narodnega gledališča iz rok njegovega direktorja Dejana Projkovskega prejela režiserjeva sestra in najtesnejša sodelavka Livija Pandur. Pred Tomažem Pandurjem sta dobila to priznanje leta 2014 gledališče London Globe Theatre in leta 2015 režiser in direktor Narodnega gledališča v Budimpešti Attila Vidnyánszky.

Poleti bo blagajna zaprta

Od ponedeljka, 20. junija, do srede, 31. avgusta, bo blagajna zaprta. Vstopnice za septembrske predstave in druge prireditve boste lahko kupili, ko se bo ponovno odprla v četrtek, 1. septembra, ob 11.00. Želimo vam lepo poletje.

Makedonski naroden teatar nocoj gosti Pandurjevega Fausta

Na velikem odru Makedonskega narodnega teatra bomo danes ob 20.00 odigrali Fausta Johanna Wolfganga Goetheja v režiji Tomaža Pandurja, ki je končal življenjsko in profesionalno pot prav v Skopju. Razprodana predstava bo poklon režiserju, ki je v tem gledališču pripravljal uprizoritev Shakespearjevega Kralja Leara in med vajo aprila letos umrl. Ogledalo si jo bo 600 obiskovalcev, med njimi tudi vidni predstavniki Makedonije in sosednjih držav.

Jernej Šugman in Boris Mihalj nagrajena na 40. Dnevih satire Fadila Hadžića

V nedeljo, 19. junija, se je s slavnostnim programom in podelitvijo nagrad končal zagrebški festival 40. Dnevi satire Fadila Hadžića. Med nagrajenci sta tudi dva igralca uprizoritve Kralj Ubu po motivih Kralja Ubuja Alfreda Jarryja v režiji Jerneja Lorencija: Jernej Šugman je dobil za vlogo Ata Ubuja glavno nagrado Mladena Crnobrnje Gumbka za moško vlogo, Boris Mihalj pa posebno priznanje za avtorstvo sklepnega monologa v uprizoritvi.

2014 © Slovensko narodno gledališče Drama Ljubljana Pravila in pogoji uporabe spletnega mesta   Piškotki