Novice

Vabilo k namenitvi dela dohodnine za dobrodelni projekt Odstiramo nove svetove

V sezoni 2017/18 bomo v sodelovanju s Skladom 05 že petič organizirali dobrodelni projekt Odstiramo nove svetove. S projektom bi radi otrokom, ki jim socialna stiska preprečuje redno obiskovanje gledališča omogočili nepozabne gledališke trenutke in kakovostno preživljanje prostega časa z vrstniki. Z abonmajem bi radi razveselili 250 otrok in mladostnikov, vsak iz med njih pa si bo lahko ogledal v povprečju pet predstav.

Odpoved predstave Utopia (15. 12.)

Predstava Utopia, predvidena za danes, 15. decembra, odpade zaradi bolezni v ansamblu. Za menjavo kupljenih vstopnic za nadomestni termin ali povračilo denarja pokličite blagajno 01 252 15 11. Hvala za razumevanje.

Odpoved predstave Kralj Ubu (13. 12.)

Predstava Kralj Ubu, predvidena za danes, 13. decembra, odpade zaradi bolezni v ansamblu. Za menjavo kupljenih vstopnic za nadomestni termin ali povračilo denarja pokličite blagajno 01 252 15 11. Hvala za razumevanje.

Prva slovenska uprizoritev Dorstove dramske epopeje Merlin ali Pusta dežela

V sredo, 7. decembra, ob 20.00 bo na velikem odru Drame premiera uprizoritve Merlin ali Pusta dežela nemškega dramatika Tankreda Dorsta. Prvo slovensko uprizoritev je režiral Aleksandar Popovski, po priredbi nemške režiserke Patricie Benecke in angleškega igralca Patricka Driverja v prevodu Urške Brodar. Veličastna igra govori o minevanju časa, o propadu utopij, o staranju ljudi in staranju idej ter o krhkosti civilizacije. V nizu fantastičnih, igrivih, obešenjaško duhovitih, včasih krutih, včasih ganljivih, gledališko bogatih in večkrat magičnih prizorov igrajo: Barbara Cerar kot Merlin, Silva Čušin kot Hudič, Tina Vrbnjak kot Mladi kralj Artur in kot Sir Kay, Branko Šturbej kot Sir Kay in kot Kralj Artur, Tadej Toš kot Klovn, Saša Mihelčič kot Velikanka Hanne in kot Herzeloide, Saša Pavlin Stošić kot Ginevra, Klemen Janežič kot Sir Lancelot, Filip Samobor kot Perceval, Rok Vihar kot Sir Gawain, Matija Rozman kot Sir Lamorak, Gašper Jarni kot Sir Orilus in Matic Lukšič kot Sir Mordred.

Merlin ali Pusta dežela, prva slovenska uprizoritev dramske epopeje Tankreda Dorsta v režiji Aleksandra Popovskega (novinarska konferenca 5. 12.)

Vljudno vas vabimo, da se nam v ponedeljek, 5. decembra, ob 10.00 pridružite v Drama Kavarni na predstavitvi prve slovenske uprizoritve dramske epopeje Tankreda Dorsta Merlin ali Pusta dežela v režiji Aleksandra Popovskega. Veličastna gledališka freska na velikem odru uprizarja junaške legende iz mita o kralju Arturju in vitezih Okrogle mize.

V uprizoritvi igrajo Barbara Cerar (Merlin), Silva Čušin (Hudič), Tina Vrbnjak (Mladi kralj Artur; Sir Kay), Branko Šturbej (Sir Kay; Kralj Artur), Tadej Toš (Klovn), Saša Mihelčič (Velikanka Hanne; Herzeloide), Saša Pavlin Stošić (Ginevra), Klemen Janežič (Sir Lancelot), Filip Samobor (Perceval), Rok Vihar (Sir Gawain), Matija Rozman (Sir Lamorak), Gašper Jarni (Sir Orilus) in Matic Lukšič (Sir Mordred).

Predpremiera bo v torek, 6. decembra, ob 19.30, premiera pa v sredo, 7. decembra, ob 20.00. Prve ponovitve bodo sledile 16. in 17. decembra ob 18.00 ter 19. decembra ob 19.30. 

2014 © Slovensko narodno gledališče Drama Ljubljana Pravila in pogoji uporabe spletnega mesta   Politika varovanja osebnih podatkov