Novice

Zmenek s kulturo: gregorjevo v Mali drami (21. 3.)

Gregorjevo – dan, ko se ženijo ptički – ima svoje korenine v tradicionalnih ljudskih verovanjih in šegah. V marcu, ko praznujemo ta praznik, bomo v Drami v sodelovanju s spletnim portalom Ona-On.com tudi letos organizirali srečanje za vse samske v upanju, da se stkejo nova prijateljstva in morda rodijo tudi ljubezni.

Si predstavljate, da bi bila ljubezen omejena in regulirana z boni? V totalitarni državici Sakešvili je tako! V Sakešviliju je enakost priigrana do konca; niti spolov ni več, ljubezen pa je dovoljena samo, kolikor je namenjena »doživljenjskemu« predsedniku, ki mu je tako kot vsem drugim v tej državi ime – Sakešvili.

Vabimo vas, da si v mesecu slovenskega praznika zaljubljencev ogledate ludistično grotesko Ljudski demokratični cirkus Sakešvili, v kateri igrajo Gregor Baković, Maša Derganc, Boris Mihalj, Klemen Slakonja in Gašper Primc. Po predstavi vam bomo postregli s pijačo, za katero bo poskrbel Pernod Ricard, in sladkimi dobrotami iz Domače peke.  

Torek, 21. marca, ob 19.00 v Mali drami. Vstopnice so naprodaj pri blagajni Drame.

Mednarodna uspešnica Ko sem bil mrtev 11. 3. praznuje 7. rojstni dan in 200. ponovitev

Mednarodno uspešnico Ko sem bil mrtev v režiji Diega de Bree, temelječo na istoimenskem nemem filmu Ernsta Lubitscha, si je na 96 predstavah v Mali drami in 104 gostovanjih doma in po svetu ogledalo skoraj 35.000 gledalcev. Vse od premiere, ki je bila v Mali drami v petek, 11. marca 2010, uprizoritev polni dvorane in navdušuje gledalce. Drama bo 200. predstavo Ko sem bil mrtev proslavila prav na 7. rojstni dan uprizoritve, v soboto, 11. marca, ob 20.00 v Mali drami.

Marec – mesec žensk: posebna ugodnost v mesecu ženskih praznikov

Drage mame, žene, babice, dekleta … marec je v veliki meri posvečen ženskam, saj ste deležne kar dveh praznikov – dneva žena in materinskega dne. V prazničnem duhu tako vsem vam ponujamo ugodnost dve vstopnici za ceno ene. Izbirate lahko med naslednjimi predstavami:

Sofokles Antigona

Petek, 3. marca, ob 19.30 na velikem odru

Lev Nikolajevič Tolstoj Ana Karenina

Sobota, 4. marca, ob 19.30 na velikem odru

Petek, 31. marca, ob 19.30 na velikem odru

Karl Valentin, Žanina Mirčevska Valentiniada

Sreda, 8. marca, ob 19.30 na velikem odru

Vinko Möderndorfer Nežka se moži

Sreda, 8. marca, ob 20.00 v Mali drami

Torek, 14. marca, ob 20.00 v Mali drami

Maja Haderlap Angel pozabe

Petek, 17. marca, ob 20.00 v Mali drami

Sobota, 18. marca, ob 20.00 v Mali drami

Ob nakupu dveh vstopnic za predstave z zgornjega seznama plačate samo eno. Povabite partnerja, otroka, prijateljico ali sorodnika in preživite prijeten večer v naši družbi. Ugodnost velja samo pri blagajni Drame, in ne za spletno prodajo in za nakup na Eventimovih prodajnih mestih.

Odpoved predstave »Art« (9. 3.)

Predstava »Art«, predvidena za danes, 9. marca, odpade zaradi bolezni v ansamblu. Za menjavo kupljenih vstopnic za nadomestni termin ali povračilo denarja pokličite blagajno 01 252 15 11. Hvala za razumevanje.

Kralji ulice bodo v ponedeljek, 6. 3., ponovno obiskali Dramo

Na povabilo Drame Društvu Kralji ulice si bo v ponedeljek, 6. marca, ob 20.00 v Mali drami okoli 100 brezdomnih z različnih koncev Slovenije brezplačno ogledalo Tarzana Roka Vilčnika rokgreja v režiji Eve Nine Lampič, predstavo, ki bo v kratkem gostovala tudi na 26. festivalu Dnevi komedije v Celju in 47. Tednu slovenske drame v Kranju. Po koncu predstave bodo gostje večera lahko delili svoje vtise tudi z igralci. Sproščeno druženje in pogovor v preddverju Male drame bo s svojimi dobrotami radodarno popestrilo podjetje Žito.

Osrednje slovensko dramsko gledališče in primarna nevladna organizacija za pomoč brezdomnim sedaj že s četrtim sodelovanjem v tej obliki ponovno opozarjata na pomembnost reševanja problema brezdomstva in spodbujanja družbenega vključevanja brezdomnih na vseh področjih.

Bralna uprizoritev Evripidove klasične antične tragedije Heraklovi otroci (3. in 4. 3. ob 20.00)

Četrta sezona Novih branj, programskega sklopa, ki skozi format bralnih uprizoritev predstavlja intrigantna dramska besedila širšemu občinstvu, se v sezoni 2016/17 osredotoča na prvič prevedeni Evripidovi tragediji Prošnjice in Heraklovi otroci. Kot drugo premiero predstavljamo Heraklove otroke: prevedla jih je Jera Ivanc, zrežiral Luka Martin Škof, dramaturginja je bila Darja Dominkuš, lektor Arko. Nastopili bodo Gregor Baković, Boris Mihalj, Igor Samobor, Veronika Drolc, Rok Vihar, Barbara Cerar, Vojko Zidar in Petra Govc.

Bralna uprizoritev prvega slovenskega prevoda Evripidove klasične antične tragedije Prošnjice (24. in 25. 2. ob 20.00)

Četrta sezona Novih branj, programskega sklopa, ki z bralnimi uprizoritvami predstavlja intrigantna dramska besedila širšemu občinstvu, prinaša premiero dveh prvič prevedenih Evripidovih tragedij; Prošnjicam bodo marca sledili še Heraklovi otroci. Obe tragediji je mojstrsko prevedla Jera IvancProšnjice bo režiral Luka Martin Škof, v sodelovanju z dramaturginjo Darjo Dominkuš in lektorjem Arkom, nastopili pa bodo Silva Čušin, Nik Škrlec, Matija Rozman, Boris Mihalj, Rok Vihar, Vanja Plut, Saša Pavlin Stosić, Veronika Drolc, Maja Sever in Barbara Cerar.

2014 © Slovensko narodno gledališče Drama Ljubljana Pravila in pogoji uporabe spletnega mesta   Politika varovanja osebnih podatkov