Novice

Predstavitev Jančarjevega Disidenta Arnoža in njegovih v režiji Diega de Bree in v koprodukciji z Dramo SNG Maribor (28. 9. ob 9.15)

V sredo, 28. septembra, ob 9.15 vas vljudno vabimo v Drama Kavarno na predstavitev koprodukcijske uprizoritve drame Disident Arnož in njegovi slovenskega pisatelja in dramatika Draga Jančarja v režiji Diega de Bree in v koprodukciji z Dramo SNG Maribor.

V Disidentu Arnožu in njegovih igrajo Marko Mandić, Kristijan Ostanek, Klemen Slakonja, Zvone Hribar, Nika Rozman, Silva Čušin, Ivo Ban, Boris Mihalj, Matevž Biber, Vanja Plut in Mateja Pucko. Premiera koprodukcijske uprizoritve bo v soboto, 1. oktobra, ob 20.00 na velikem odru.

Krstna uprizoritev Utopia, Arheologija raja v režiji Jana Krmelja

Prvo premiero sezone 2016/17 v Mali drami z naslovom Utopia in podnaslovom Arheologija raja je zrežiral Jan Krmelj. Utopia, ki je nastala v koprodukciji z Mestnim gledališčem Ptuj, je sanjski spev nemogočega iskanja izgubljene izkušnje in iskanja raja, zgodba o iskanju ljubezni in verjetju ter hommage in pozdrav znamenitemu dramatiku Fernandu Arrabalu in njegovemu videnju sveta skozi disfunkcionalnost, drugačnost in razliko. Nova uprizoritev v Mali drami s člani igralskega ansambla Polono Juh, Aljažem Jovanovićem, Urošem Fürstom, Klemnom Janežičem in Tino Vrbnjak si prizadeva skozi preplet sanjskega in resničnega sveta doseči nemogoče: oživiti neživo, preseči izvorno nasilje, brutalnost in objektivno resničnost nekega časa s praznovanjem imaginacije, iracionalnega, vztrajanja. Gesta kljubovanja obstoječemu, sodobnemu, je tokrat kljubovanje nasilju. Šele v nemogočem se začne človek – se začne gledališče. Gledališče kot prostor skrajne utopije: gledališče kot nenehen začetek sveta, začetek zgodovine – ki vzpostavi svet na novo. Gledališče je ločitev od sveta, ne njegovo zrcalo – in to je njegov historični privilegij.

Vabilo na predstavitev Utopie v režiji Jana Krmelja (21. 9. ob 18.00)

Vljudno vas vabimo, da se nam v sredo, 21. septembra, ob 18.00 pridružite v Drama Kavarni na novinarski konferenci z igralskim in ustvarjalskim ansamblom krstne uprizoritve Utopia, Arheologija raja v režiji mladega režiserja Jana Krmelja.

Utopia, otvoritvena premiera sezone v Mali drami, ki smo jo pripravili v koprodukciji z Mestnim gledališčem Ptuj, je surrealni spev nemogočemu in sanjam ter hommage in pozdrav Fernandu Arrabalu, znamenitemu dramatiku, ki je gledal svet skozi disfunkcionalnost, drugačnost in razliko. V uprizoritvi igrajo Polona Juh, Aljaž Jovanović, Uroš Fürst, Klemen Janežič in Tina Vrbnjak.

Drama v novo sezono s prvo slovensko uprizoritvijo Goldonijeve komedije Zaljubljenca

S prvo slovensko uprizoritvijo komedije Zaljubljenca slovitega italijanskega dramatika, pesnika in reformatorja komedije Carla Goldonija se po dvajsetih letih vrača uveljavljeni italijansko-hrvaški režiser Paolo Magelli. Otvoritvena premiera sezone 2016/17, ki nosi naslov Utopija, bo v soboto, 17. septembra, ob 20.00 na velikem odru. Člani igralskega ansambla Drame Maša Derganc, Gregor Baković, Janez Škof, Nina Ivanišin, Saša Tabaković, Matjaž Tribušon, Nina Valič, Alojz Svete, Veronika Drolc in Valter Dragan se v Zaljubljencih srečujejo z edino utopijo, ki se morda lahko uresniči: z ljubeznijo – po svoji muhasti naravi srečno, nesrečno, izmuzljivo, večno …– v svetu oziroma času, neverjetno podobnemu našemu, ko na robu negotovosti razprodajamo dediščino nekih boljših časov in živimo v strahu, da temu, kar nezadržno prihaja, ne bomo kos.

Vabilo na predstavitev Goldonijevih Zaljubljencev v režiji Paola Magellija (14. 9. ob 18.00)

Vabimo vas, da se nam v sredo, 14. septembra, ob 18.00 pridružite v Drama Kavarni na predstavitvi prve slovenske uprizoritve komedije Zaljubljenca Carla Goldonija.Zaljubljencema, otvoritveno premiero sezone 2016/17, ki bo v soboto, 17. septembra, ob 20.00 na velikem odru, se v Dramo po dvajsetih letih vrača uveljavljeni italijansko-hrvaški režiser Paolo Magelli. V uprizoritvi igrajo Maša Derganc, Gregor Baković, Janez Škof, Nina Ivanišin, Saša Tabaković, Matjaž Tribušon, Nina Valič, Alojz Svete, Veronika Drolc in Valter Dragan.

Odpoved predstave Kralj Ubu (23. 9.)

Predstava Kralj Ubu, predvidena za petek, 23. septembra, odpade zaradi bolezni v ansamblu. Za menjavo kupljenih vstopnic za nadomestni termin ali povračilo denarja pokličite blagajno 01 252 15 11. Hvala za razumevanje.

2014 © Slovensko narodno gledališče Drama Ljubljana Pravila in pogoji uporabe spletnega mesta   Piškotki