Novice

Sanjati? Sklepna produkcija celoletne gledališke delavnice v okviru Kluba Hamlet (18. in 19. 6.)

Po uspešno izvedenem natečaju za dijake O čem sanjaš?, na katerem smo prejeli kar 54 izdelkov, smo se v Drami odločili, da bomo tokrat povabili k sodelovanju kar vse avtorice in avtorje in se skupaj podali na pot iskanja generacijske gledališke misli. Ob izdatni mentorski podpori režiserja Žige Divjaka, gledališke pedagoginje Špele Šinigoj in dramaturginje Eve Kraševec smo se v okviru sobotnih delavnic lotili poglabljanja in razširjanja v natečaju zastavljenih vprašanj. Razmišljali smo o svetu, v katerega odraščajo mladi, o svetu, katerem bi želeli živeti, in o realnosti, ki jih bo pričakala že ob koncu srednje šole. Ugotavljali smo, kaj si vsak želi postati in kaj bo zares postal. Preverjali smo, kaj je posameznik pripravljen storiti za uresničitev najbolj skritih želj, ter se tudi spraševali o kompromisih, ki jih včasih sklepamo v življenju. Vprašali smo se, ali je utopija prihodnost ali prihodnost utopija in predvsem, kaj v današnjem svetu pomeni sanjati.

Nedelja, 18. junija, ob 19.00 v Mali drami PREMIERA Sanjati?
Ponedeljek, 19. junija, ob 19.00 v Mali drami REPRIZA Sanjati?

Vabilo na novinarsko konferenco ob razgrnitvi programa 51. Bitefa (12. 6.)

Lani je znameniti mednarodni gledališki festival Bitef iz Beograda presenetil z novo prakso prirejanja prve razgrnitvene novinarske konference izven meja Srbije, z (delno) predstavitvijo prihajajočega festivalskega programa. Po lanskoletnem Münchnu bo Bitef letos obiskal Ljubljano. Zato z velikim veseljem sporočamo, da bo SNG Drama Ljubljana v ponedeljek, 12. junija, ob 14.00 v Drama Kavarni gostila prvo novinarsko konferenco prihajajočega 51. Bitefa, ki bo potekal v Beogradu med 22. in 30. septembrom 2017. S še večjim veseljem pa delimo z vami razlog za prvo predstavitev prihajajočega festivala v Ljubljani: selektor 51. Bitefa Ivan Medenica je v glavni program uvrstil tudi uprizoritev Biblija, prvi poskus v režiji Jerneja Lorencija in v izvedbi Drame.
 

Vpis abonmaja podaljšan do srede, 14. 6.

Podaljšali smo vpis abonmaja za slavnostno sezono 2017/18: abonma lahko vpišete še od ponedeljka, 5. junija, do srede, 14. junija, vsak delavnik od 11.00 do 18.00 pri blagajni. Dodatne informacije: 01 426 43 05 ali abonma@drama.si.

Odpoved predstave Kralj Ubu (1. 6.)

Predstava Kralj Ubu, predvidena za danes, 1. junija, odpade zaradi bolezni v ansamblu. Za menjavo kupljenih vstopnic za katerokoli drugo junijsko predstavo ali povračilo denarja pokličite blagajno 01 252 15 11. Hvala za razumevanje.

2014 © Slovensko narodno gledališče Drama Ljubljana Pravila in pogoji uporabe spletnega mesta   Politika varovanja osebnih podatkov