Novice

Postumni bert za Ivo Zupančič

Društvo slovenskih režiserjev bo v četrtek, 4. maja, postumno podelilo nagrado bert za življenjsko delo na področju filmske in televizijske igre pred kratkim preminuli članici našega igralskega ansambla Ivi Zupančič.

Odpoved današnje predstave Iliada (21. 4.)

Obveščamo vas, da je napovedana zadnja ponovitev Iliade danes, v petek, 21. aprila,  odpovedana zaradi bolezni v ansamblu. Že pred časom je bila odpovedana tudi predstava v soboto, 22. aprila. Nadomestna predstava bo v nedeljo, 21. maja, ob 19.30 v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma.

Dodatne informacije za kupce vstopnic:

Vstopnice za petkovo (21. 4.) ponovitev veljajo za predstavo 21. maja. Vstopnice za sobotno ponovitev (22. 4.) lahko do 15. maja zamenjate za vstopnice za ponovitev 21. maja. Če vam nadomestni termin 21. maja ne ustreza, je vračilo kupnine mogoče pri blagajni Cankarjevega doma do najpozneje 15. maja 2017. Več na vstopnice@cd-cc.si in 01 24 17 299.

Drama program sezone 2016/17, ki se osredotoča na velike utopije človeštva, zaokrožuje s krstno uprizoritvijo priredbe »knjige vseh knjig«

V sredo, 19. aprila, ob 20.00 bo na velikem odru premierno uprizorjena priredba Biblije, ene najbolj branih in največkrat prevajanih knjig vseh časov, ki je pomembno zaznamovala zgodovino človeštva,  oziroma še danes pomembno vpliva na kontekste družbenega in individualnega v najrazličnejših kulturah širom sveta. Ustvarjalna ekipa režiserja Jerneja Lorencija, ki avtorsko podpisuje odrsko priredbo tako imenovane »knjige vseh knjig«, si je pri poskusu uprizarjanja Biblije za izhodišče vzela zelo raznolika svetopisemska besedila. Med njimi so Visoka pesem, Pridigar ali Kohelet, Ezekiel in Jobova knjiga. Besedila iz Biblije so zelo raznolika. Vsako odpira svoja vprašanja, probleme, vsako lahko na svoj način izzove ustvarjalce pri postavljanju na gledališki oder. Ali se kje skriva kakšno univerzalno sporočilo? Morda neskončna potreba človeka po bližnjem, njegovo večno hrepenenje, krhkost, potreba po sprejetju, spoštovanju, cenjenosti, po tem da ne ostane sam, njegov odnos do boga, do drugega … Krstno uprizoritev Biblija, prvi poskus odlikujeta izjemen igralski ansambel, ki ga v vlogi oziroma vlogah Igralcev sestavljajo Janez Škof, Marko Mandić, Nina Ivanišin, Nataša Barbara Gračner, Gregor Zorc, Jernej Šugman, Pia Zemljič, Aljaž Jovanović in Tina Vrbnjak, ter ekipa sodelavcev režiserja Lorencija: scenograf Branko Hojnik, kostumografinja Belinda Radulović, skladatelj Branko Rožman, oblikovalec luči Pascal Mérat, lektorica Tatjana Stanič in koreografinja Kaja Lorenci.

Odpoved sobotne predstave Iliada (22. 4.)

Obveščamo vas, da je predstava Iliada v soboto, 22. aprila, odpovedana. Že kupljene vstopnice za sobotno ponovitev veljajo za predstavo v petek, 21. aprila (zamenjava vstopnic na Informacijski točki v Prvem preddverju CD, pred vhodom v parter Gallusove dvorane, v petek, 21. aprila, od 18.30 naprej). Če vam petkov termin ne ustreza, je vračilo kupnine mogoče pri blagajni CD do 22. maja 2017. Več informacij na vstopnice@cd-cc.si in 01 24 17 299.

2014 © Slovensko narodno gledališče Drama Ljubljana Pravila in pogoji uporabe spletnega mesta   Politika varovanja osebnih podatkov