Novice

Odpoved predstave »Art« (9. 3.)

Predstava »Art«, predvidena za danes, 9. marca, odpade zaradi bolezni v ansamblu. Za menjavo kupljenih vstopnic za nadomestni termin ali povračilo denarja pokličite blagajno 01 252 15 11. Hvala za razumevanje.

Kralji ulice bodo v ponedeljek, 6. 3., ponovno obiskali Dramo

Na povabilo Drame Društvu Kralji ulice si bo v ponedeljek, 6. marca, ob 20.00 v Mali drami okoli 100 brezdomnih z različnih koncev Slovenije brezplačno ogledalo Tarzana Roka Vilčnika rokgreja v režiji Eve Nine Lampič, predstavo, ki bo v kratkem gostovala tudi na 26. festivalu Dnevi komedije v Celju in 47. Tednu slovenske drame v Kranju. Po koncu predstave bodo gostje večera lahko delili svoje vtise tudi z igralci. Sproščeno druženje in pogovor v preddverju Male drame bo s svojimi dobrotami radodarno popestrilo podjetje Žito.

Osrednje slovensko dramsko gledališče in primarna nevladna organizacija za pomoč brezdomnim sedaj že s četrtim sodelovanjem v tej obliki ponovno opozarjata na pomembnost reševanja problema brezdomstva in spodbujanja družbenega vključevanja brezdomnih na vseh področjih.

Bralna uprizoritev Evripidove klasične antične tragedije Heraklovi otroci (3. in 4. 3. ob 20.00)

Četrta sezona Novih branj, programskega sklopa, ki skozi format bralnih uprizoritev predstavlja intrigantna dramska besedila širšemu občinstvu, se v sezoni 2016/17 osredotoča na prvič prevedeni Evripidovi tragediji Prošnjice in Heraklovi otroci. Kot drugo premiero predstavljamo Heraklove otroke: prevedla jih je Jera Ivanc, zrežiral Luka Martin Škof, dramaturginja je bila Darja Dominkuš, lektor Arko. Nastopili bodo Gregor Baković, Boris Mihalj, Igor Samobor, Veronika Drolc, Rok Vihar, Barbara Cerar, Vojko Zidar in Petra Govc.

Bralna uprizoritev prvega slovenskega prevoda Evripidove klasične antične tragedije Prošnjice (24. in 25. 2. ob 20.00)

Četrta sezona Novih branj, programskega sklopa, ki z bralnimi uprizoritvami predstavlja intrigantna dramska besedila širšemu občinstvu, prinaša premiero dveh prvič prevedenih Evripidovih tragedij; Prošnjicam bodo marca sledili še Heraklovi otroci. Obe tragediji je mojstrsko prevedla Jera IvancProšnjice bo režiral Luka Martin Škof, v sodelovanju z dramaturginjo Darjo Dominkuš in lektorjem Arkom, nastopili pa bodo Silva Čušin, Nik Škrlec, Matija Rozman, Boris Mihalj, Rok Vihar, Vanja Plut, Saša Pavlin Stosić, Veronika Drolc, Maja Sever in Barbara Cerar.

Gledališko-glasbeni dogodek Ivo & Mare & Boris & Dare (18. 2.)

Počastitev štirih velikanov slovenskega gledališča: Iva Bana, Marka Okorna, Borisa Juha in Dareta Valiča

Borštnikov prstan 51. Festivala Borštnikovo srečanje za Dareta Valiča, bert za življenjsko delo na področju filmske igre (nagrada Društva slovenskih režiserjev) za Borisa Juha ter upokojitev igralskih legend Iva Bana in Marka Okorna so botrovali enkratnemu gledališko-glasbenemu dogodku Ivo Mare Boris Dare. Osvetlitev bogatih ustvarjalnih opusov štirih dolgoletnih članov igralskega ansambla SNG Drama Ljubljana je prevzel v svoje roke Jurij Zrnec ter povabil k sodelovanju številne igralske kolege. Tako bodo prireditev vodile Marijana Brecelj, Milena Zupančič, Saša Pavček, Silva Čušin in Nataša Barbara Gračner, preko videoprispevkov pa bo z nami tudi Zvezdana Mlakar z gosti. Janez Škof, Bojan Emeršič, Aljaž Jovanović, Uroš Fürst, Klemen Slakonja, Matija Rozman in Jurij Zrnec bodo poskrbeli za glasbeno podlago večera, s pevskimi vložki pa nas bodo začarale Nina Valič, Polona Juh, Nina Ivanišin in Barbara Cerar.

Prvovrstni poklon igralcev Igralcem prirejamo v soboto, 18. februarja, ob 19.30 na velikem odru.

Valentinovo v Drami - Predstava Zaljubljenca za zaljubljene (11. 2.)

V soboto, 11. februarja, ob 19.30 vabimo vse zaljubljene na ogled predstave Zaljubljenca na velikem odru, z ugodnostjo 2 vstopnici za ceno 1. Povabite partnerja oziroma partnerico in preživite prijeten večer v naši družbi. Ugodnost velja samo pri blagajni Drame, in ne za spletno prodajo in za nakup na Eventimovih prodajnih mestih.

Premiera Utopie, Arheologije raja v režiji Jana Krmelja v Mestnem gledališču Ptuj (10. 2.)

Po uspešni septembrski premieri v Mali drami, bo krstna uprizoritev Utopia, Arheologija raja premiero doživela še pri koproducijskem partnerju, Mestnem gledališču Ptuj. Predstava, ki je hommage in pozdrav znamenitemu dramatiku Fernandu Arrabalu in njegovemu videnju sveta skozi disfunkcionalnost, drugačnost in razliko, si prizadeva skozi preplet sanjskega in resničnega sveta doseči nemogoče: oživiti neživo, preseči izvorno nasilje, brutalnost in objektivno resničnost nekega časa s praznovanjem imaginacije, iracionalnega, vztrajanja. Gesta kljubovanja obstoječemu, sodobnemu, je tokrat kljubovanje nasilju. Šele v nemogočem se začne človek – se začne gledališče. Gledališče kot prostor skrajne utopije: gledališče kot nenehen začetek sveta, začetek zgodovine – ki vzpostavi svet na novo. Gledališče je ločitev od sveta, ne njegovo zrcalo – in to je njegov historični privilegij. V predstavi igrajo: Polona Juh (Lis), Aljaž Jovanović (Fando), Uroš Fürst (Abraham), Klemen Janežič (Izak) in Tina Vrbnjak (Kora). Utopia, Arheologija raja bo na ptujskem odru na ogled v petek, 10. februarja (premiera) in soboto, 11. februarja.

2014 © Slovensko narodno gledališče Drama Ljubljana Pravila in pogoji uporabe spletnega mesta   Piškotki