Zmenek s kulturo: gregorjevo v Mali drami (21. 3.)

Gregorjevo – dan, ko se ženijo ptički – ima svoje korenine v tradicionalnih ljudskih verovanjih in šegah. V marcu, ko praznujemo ta praznik, bomo v Drami v sodelovanju s spletnim portalom Ona-On.com tudi letos organizirali srečanje za vse samske v upanju, da se stkejo nova prijateljstva in morda rodijo tudi ljubezni.

Si predstavljate, da bi bila ljubezen omejena in regulirana z boni? V totalitarni državici Sakešvili je tako! V Sakešviliju je enakost priigrana do konca; niti spolov ni več, ljubezen pa je dovoljena samo, kolikor je namenjena »doživljenjskemu« predsedniku, ki mu je tako kot vsem drugim v tej državi ime – Sakešvili.

Vabimo vas, da si v mesecu slovenskega praznika zaljubljencev ogledate ludistično grotesko Ljudski demokratični cirkus Sakešvili, v kateri igrajo Gregor Baković, Maša Derganc, Boris Mihalj, Klemen Slakonja in Gašper Primc. Po predstavi vam bomo postregli s pijačo, za katero bo poskrbel Pernod Ricard, in sladkimi dobrotami iz Domače peke.  

Torek, 21. marca, ob 19.00 v Mali drami. Vstopnice so naprodaj pri blagajni Drame.

2014 © Slovensko narodno gledališče Drama Ljubljana Pravila in pogoji uporabe spletnega mesta   Politika varovanja osebnih podatkov