Vabilo k namenitvi dela dohodnine za dobrodelni projekt Odstiramo nove svetove

V sezoni 2017/18 bomo v sodelovanju s Skladom 05 že petič organizirali dobrodelni projekt Odstiramo nove svetove. S projektom bi radi otrokom, ki jim socialna stiska preprečuje redno obiskovanje gledališča omogočili nepozabne gledališke trenutke in kakovostno preživljanje prostega časa z vrstniki. Z abonmajem bi radi razveselili 250 otrok in mladostnikov, vsak izmed njih pa si bo lahko ogledal v povprečju pet predstav.

V SNG Drama Ljubljana si prizadevamo z različnimi dejanji izboljšati življenje tudi skupinam in posameznikom, ki so zaradi takih ali drugačnih vzrokov prikrajšani za obiskovanje gledališča. Ena izmed teh skupin so tudi otroci in mladostniki, ki smo jih v gledališču še posebej veseli. Naša ponudba vključuje več različnih abonmajev za otroke in mladostnike. Za najmlajše sta na voljo abonmaja Ciciban in Ciciban matineja, za najstnike do vstopa v srednjo šolo abonma Najst in za dijake dijaški abonmaji.

Vsak izmed otrok, vključenih v projekt Odstiramo nove svetove, si bo lahko ogledal v povprečju pet predstav v izbranem abonmaju. Strokovne podlage in merila za izbor upravičencev bo oblikovala Zveza prijateljev mladine Slovenije. Projekt je v sezoni 2016/17 omogočil 70 botrskih abonmajev, ki jih je ZPMS podelila socialno ogroženim otrokom.

Del sredstev za projekt prispevamo sami, da pa bi z abonmajem osrečili še več otrok, lahko projekt Odstiramo nove svetove podprete tudi vi: namenite mu 0,5 % dohodnine in s tem zagotovite za dobro delo denar, ki bi sicer ostal v državnem proračunu. Cilj je zbrati 13.800 evrov in vključiti v projekt 250 otrok in mladostnikov.

Del dohodnine namenite tako, da natisnete in izpolnite obrazec  in ga pošljete na naslov SNG Drama Ljubljana, Erjavčeva 1, 1000 Ljubljana, ali oddate v enega od nabiralnikov pri vhodih v gledališče, pri blagajni ali pri službenem vhodu.

Več informacij: info@drama.si in info@sklad05.si.

2014 © Slovensko narodno gledališče Drama Ljubljana Pravila in pogoji uporabe spletnega mesta   Politika varovanja osebnih podatkov