Premierski vikend: Ljudski demokratični cirkus Sakešvili in Antigona

V petek, 27. januarja, ob 20.00 bo v Mali drami krstno uprizorjena slovenska dramska noviteta Ljudski demokratični cirkus Sakešvili, za katero je Rok Vilčnik rokgre lani prejel Grumovo nagrado, v režiji Luke Martina Škofa. Kot Sakševiliji bodo na odru Gregor Baković, Maša Derganc, Boris Mihalj in Klemen Slakonja. Sakešvilska država ima vse značilnosti solidne totalitarne države; v njej vlada pomanjkanje, vse je strogo regulirano, vse je na bone, ne le materialne stvari, ampak tudi sreča, da o samozadovoljevanju ne govorimo.

V soboto, 28. januarja, ob 20.00 pa bo na velikem odru premiera antične tragedije Antigona, v prevodu Kajetana Gantarja, priredbi Žanine Mirčevske in režiji Eduarja Milerja. V naslovni vlogi nastopa Nina Ivanišin, tebanski vladar Kreon je Jurij Zrnec, Iva Babič je Ismena, Nik Škrlec Hajmon, Saša Pavček Tejrezias, Vanja Plut Stražar, skladatelj uprizoritve Damir Avdić pa je v zasedbi Zbor. Ustvarjalci preizprašujejo, komu ali čemu se zoperstavlja Antigona danes in ali lahko njena odločitev za ljubezen še zamaje kolesje sveta, ki ga poganja sovraštvo.

2014 © Slovensko narodno gledališče Drama Ljubljana Pravila in pogoji uporabe spletnega mesta   Politika varovanja osebnih podatkov