Zmagovalci arhitekturnega natečaja za celovito prenovo SNG Drama Ljubljana so Bevk Perović arhitekti

Komisija natečaja za celovito prenovo SNG Drama Ljubljana je izbrala zmagovalni projekt in podelila še tretjo nagrado in priznanja.

Na arhitekturnem natečaju za celovito prenovo Slovenskega narodnega gledališča Drama Ljubljana je ocenjevalna komisija prvo nagrado podelila arhitekturni rešitvi biroja Bevk Perović arhitekti, katerega avtorji so Matija Bevk, Vasa J. Perović, Samo Bojnec, Valentin Tribušon, Urban Petranovič, Mitja Usenik, Irene Salord Vila in Andrej Ukmar.

»Avtorji so s svojo preprosto in premišljeno zasnovo prenove in dozidave starega gledališča po vseh merilih izpolnili zahteve iz natečajne naloge in se od vseh, tudi sorodnih predlogov, najbolj približali pričakovanjem razpisovalca,« je v obrazložitvi rezultatov natečaja zapisala ocenjevalna komisija, ki je arhitekturni rešitvi Bevk Perović arhitektov »brez zadržkov soglasno prisodila prvo nagrado«.

Več o celoviti prenovi in rezultatih natečaja si lahko preberete na www.zaps.si.

2014 © Slovensko narodno gledališče Drama Ljubljana Pravila in pogoji uporabe spletnega mesta   Politika varovanja osebnih podatkov