Dramine izložbe v veleblagovnici Nama in Knjigarni Konzorcij

Od konca avgusta si lahko ogledate izložbe v Veleblagovnici Nama in Knjigarni Konzorcij, posvečene 150. obletnici ustanovitve ljubljanskega Dramatičnega društva in naši slavnostni sezoni 2017/18.

Brez Antona Tomaža Linharta in Ivana Cankarja si današnjega gledališča sploh ne moremo predstavljati. Hlapci, Županova Micka in Ta veseli dan ali Matiček se ženi so igre, ki bodo okvir našemu slavju. Kot pisca se bosta pridružila Mile Korun in Dušan Jovanović, velikana slovenskega modernega gledališča, uprizorili bomo pa še dramatizacijo Visoške kronike Ivana Tavčarja. Cankarjevemu letu bomo posvetili tudi novo veliko koprodukcijo Drame, Mestnega gledališča ljubljanskega in Cankarjevega doma v Gallusovi dvorani, Pohujšanje v dolini šentflorjanski. V slavnostni sezoni bomo sodelovali z izkušenimi in nagrajevanimi režiserji Janezom Pipanom, Milošem Lolićem, Matjažem Zupančičem, Jernejem Lorencijem, Eduardom Milerjem in Januszem Kico, Mala drama pa je pripravljena za spoznavanje mlajše generacije ustvarjalcev Luke Martina Škofa in Barbare Pie Jenič ter najmlajših Jana Krmelja, Tina Grabnarja in Doriana Šilca Petka.

Celotna sezona 2017/18 bo skupaj z izložbami v Veleblagovnici Nama in Knjigarni Konzorcij dihala slovensko gledališko ustvarjalnost. Skupaj bomo praznovali tudi pred Namino izložbo. Prvič se dobimo v četrtek, 7. septembra, ob 18.00, nato pa se nam lahko pridružite še do konca oktobra vsak četrtek ob 18.00.

2014 © Slovensko narodno gledališče Drama Ljubljana Pravila in pogoji uporabe spletnega mesta   Politika varovanja osebnih podatkov