50. ponovitev komedije Županova Micka (17. 3.)

Linhartova Županova Micka je bila prva uprizoritev slavnostne sezone 2017/18. Avtor se je v tej kratki komediji v dveh aktih duhovito ponorčeval tako iz koristoljubnih špekulantov kot iz snobizma, tako iz lahkomiselnega in predrznega plemstva kot iz zapitih in podkupljivih državnih uradnikov, in pokazal, kako domiseln mora biti preprost kmečki človek, da se uspešno izogne grabežljivim krempljem, ki z različnih strani prežijo nanj. In pri vsem tem Linhartov pogled na družbene sloje ni črno-bel: med plemstvom so tudi poštenjaki (v tem primeru je to poštena ženska!), zdrava kmečka pamet pa sem in tja nasede praznemu videzu in lažnivim obetom.

Veliko uspešnico sezone smo odigrali že na številnih ponovitvah (včasih s Klemnom Slakonjo, včasih pa z Gregorjem Bakovićem) tako doma kot na gostovanjih, 50. predstavo pa bomo sladko proslavili v soboto, 17. marca, ob 19.30 na velikem odru. Vabljeni! 

2014 © Slovensko narodno gledališče Drama Ljubljana Pravila in pogoji uporabe spletnega mesta   Politika varovanja osebnih podatkov